SEGRE

Aquesta és la proposta majoritària per al Mercat del Pla de Lleida

D’entre les 39 que es van rebre durant el procés participatiu que va acabar dijous

Façana principal del Mercat del Pla, al Barri Antic, que està tancat des del març.

Façana principal del Mercat del Pla, al Barri Antic, que està tancat des del març.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercat del Pla podria tornar als seus orígens i ser de nou un mercat de productes alimentaris de proximitat, encara que adaptat al segle XXI, amb àrees de degustació i servei de restauració. Almenys aquesta és la proposta majoritària de les trenta-nou que la Paeria ha rebut durant el procés participatiu per obtenir idees de veïns i entitats per reobrir l’equipament, que va finalitzar dijous, segons va indicar el tinent d’alcalde Rafel Peris.

El Pla està inactiu des del març de l’any passat, quan va tancar l’outlet de roba de l’empresa JamStores, la concessionària a què l’ajuntament va adjudicar el 2013 el contracte de gestió de l’edifici per vinti- cinc anys, però que el febrer passat va demanar la rescissió del contracte.

Peris va precisar que les propostes sobre qüestions agroalimentàries presenten petites variants. Així, algunes detallen que els productes a la venda han de ser de l’Horta; altres plantegen dedicar l’espai específicament a les tapes o combinar un mercat de productes locals i vins amb una sala de concerts, i una altra, adequar un mercat de productes a granel amb degustació, per exemple.

De fet, va assegurar que han rebut a la regidoria diversos empresaris del sector de la gastronomia i la restauració interessats en el Mercat del Pla, malgrat que va reconèixer que no han presentat una proposta concreta.

Altres propostes

Altres de les idees que es van presentar al procés participatiu proposen un escola d’oficis antics i artesans, un museu del joguet, un supermercat amb botiga de souvenirs, un espai de concerts, una seu per als Amics de la Seu Vella també amb botiga de souvenirs, un espai cultural i ludicogastronòmic, un equipament autogestionat per a entitats del barri o un museu de l’Horta, entre d’altres. El tinent d’alcalde va assenyalar en aquest sentit que analitzaran la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes per escollir la guanyadora, que ha de ser “un pol d’atracció del Centre Històric i de tot Lleida”. El següent pas serà treure una altra vegada a concurs la gestió de l’equipament i adjudicar-lo “com més aviat millor”.

tracking