SEGRE

Localitzats 13 menors escapats de centres en només cinc mesos

Un grup va ser denunciat per robar en una botiga de Pardinyes

Imatge de la caserna de la Guàrdia Urbana.

Imatge de la caserna de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana ha localitzat 13 menors que s’havien escapat del centre de menors on residien entre els mesos de gener i maig d’aquest any. Una xifra que s’ha disparat si es compara amb la de l’any passat. En el conjunt del 2016, van ser cinc els menors localitzats per la Policia Local després de no presentar-se al centre tutelat en el qual vivien. Una vegada identificats, els agents els traslladen a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, que localitza un responsable del centre, on tornen finalment els menors.

LES CLAUS

  • Des de Cadis. La Urbana va trobar un menor de 14 anys als Camps Elisis que s’havia escapat d’un centre de la ciutat andalusa. 
  • Amb droga. Tres dels tretze menors localitzats aquest any després d’escapar- se van ser trobats en possessió de marihuana i cocaïna.

Dimecres passat, una patrulla de la Urbana va veure un menor de catorze anys que vagarejava pels Camps Elisis i s’amagava entre els vehicles estacionats abans d’arribar a la passarel·la. Es tractava d’un menor originari del Marroc i que constava com a escapat d’un centre de menors de Cadis. Els Mossos d’Esquadra van iniciar les gestions perquè el jove pogués tornar a la institució tutelar. Alguns d’aquests menors són identificats quan han comès algun delicte. És el cas de cinc adolescents, el més jove de catorze anys, que van ser localitzats el mes de febrer passat per robar en una botiga de Pardinyes. Va ser el propietari de l’establiment que va alertar la Urbana perquè els joves estaven causant molèsties. Tots ells s’havien escapat d’un centre tutelat i van ser denunciats per un delicte lleu de furt. Així mateix, la Urbana ha localitzat en els cinc primers mesos de l’any tres menors, tots de disset anys, al ser sorpresos amb marihuana i cocaïna.

tracking