SEGRE

INFRAESTRUCTURES SEGURETAT

Clam dels pares de l'Escola Alba per comptar amb un accés més segur ja

El Govern va adjudicar el projecte el març del 2017 i encara no ha comunicat si opta per rotonda o pas subterrani || Des del 2011 alerten del perill de la cruïlla actual

Vehicles intenten incorporar-se a la carretera a la semirotonda de l’encreuament l’Escola Alba.

Vehicles intenten incorporar-se a la carretera a la semirotonda de l’encreuament l’Escola Alba.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els pares de l’Escola Alba reclamen a la Generalitat que millori ja la seguretat de l’accés al centre per la carretera de Corbins (C-12). Hem estat des del 2011 reivindicant una rotonda o qualsevol solució que posi fi a la perillositat que suposa l’actual encreuament, en què hi ha una semirotonda. El departament de Territori va adjudicar el novembre del 2017 la redacció del projecte, que ha de definir si hi habilitaran una rotonda o un pas subterrani, tal com va publicar aquest diari, però encara no ha comunicat quina opció elegeix ni quan iniciarà les obres. El president de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA), Xavier Gaya, va afirmar que van estimar que en sis mesos podria estar enllestit el projecte, però van esperar fins a finals de l’any passat per reclamar al Govern explicacions pel retard. Assegura que els va respondre que tardarien sis mesos més, termini que està a punt de finalitzar sense que n’hagin tingut notícies, per la qual cosa tornaran a presentar una reclamació. Va apuntar que prefereixen una rotonda, perquè consideren que seria més senzilla d’executar i més barata, però no estan tancats a qualsevol altra solució que determinin els experts.

Gaya va recordar que actualment és habitual que a la cruïlla s’acumulin vehicles que volen girar a l’esquerra per entrar a l’aparcament annex al centre que va habilitar la Paeria el 2014, i el president de l’AMPA va destacar que la cua acostuma a arribar gairebé fins al pont de l’autovia. Així mateix, va subratllar que els dies de molta boira el risc augmenta i els autocars giren quatre quilòmetres més endavant, en un punt que consideren més segur. Des del 2011, han protagonitzat manifestacions de protesta i recollides de firmes (en van recollir més de set mil) per millorar l’accés i fins i tot es van aprovar mocions a la Paeria i a la Diputació, així com una proposta al Parlament. D’altra banda, els pares recorden que el pati del col·legi s’ha degradat des que un temporal va tombar alguns arbres i va obligar a talar-ne d’altres. En aquest sentit, la tinenta d’alcalde responsable de l’àrea d’Educació, Montse Parra, va dir que hi estan treballant.

tracking