SEGRE

EMERGÈNCIES BOMBERS

Quaranta desallotjats per un foc de matinada a Doctor Combelles

L’incendi es va originar a la cuina d’un pis d’estudiants i aquests van avisar la resta d’inquilins de l’edifici || Una persona va ser atesa per cremades lleus

L’incendi es va originar al número 37 del Doctor Combelles.

L’incendi es va originar al número 37 del Doctor Combelles.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un incendi va obligar ahir a la matinada a desallotjar preventivament una quarantena de veïns del número 37 del carrer Doctor Combelles, segons van informar els Mossos d’Esquadra. Els afectats van estar prop de tres quarts d’hora al carrer a l’iniciar-se un foc a la campana de fums de la cuina d’un pis d’estudiants a la cinquena planta, per la qual cosa van resultar afectats tots els mobles de l’habitació. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís d’emergència prop de les 00.50 hores i fins al lloc dels fets es van desplaçar quatre dotacions, així com patrulles dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, que van desallotjar de forma preventiva la majoria de veïns, molts dels quals ja estaven dormint.

Així mateix, el SEM hauria atès en el moment del succés un dels cinc estudiants del pis afectat per cremades lleus que es va fer quan va intentar apagar el foc. Segons van explicar alguns testimonis, el foc va afectar només el pis d’estudiants, i van ser aquests mateixos els que van donar la veu d’alarma a la resta de veïns. “Era prop de la 01.00 del matí quan els joves van trucar al timbre de tots els pisos per alertar d’un incendi”, va apuntar el president de la comunitat de l’edifici, que va afegir que “al principi pensàvem que l’escàndol procedia d’una festa universitària”. Després de desallotjar els residents, els efectius dels Mossos d’Esquadra van ajudar a evacuar del bloc els veïns de més edat, alguns d’octogenaris. El foc, que es va originar per causes desconegudes, va poder ser controlat poc després però va deixar afectat el pis pel fum.

Els afectats van estar prop de tres quarts d’hora al carrer després de ser alertats a les 00.50 hores

L’any passat, els Bombers van extingir un total de 468 incendis en habitatges a la província de Lleida, una xifra superior a la del 2016, any en què se’n van detectar 421. Per comarques, el Segrià és la que centralitza el nombre més gran dels serveis, amb 154 focs en immobles l’any passat 2017. La segueixen la Noguera, amb 43; el Solsonès, amb 39, i l’Urgell i la Val d’Aran, totes dos amb 38. D’altra banda, val a destacar que les Garrigues i l’Alta Ribagorça van ser les úniques que no van superar la vintena d’incendis en domicilis particulars.

tracking