SEGRE

EMPRESES DOLÇOS

Virginias entra en liquidació al no haver-hi ofertes de compra

Tot i que el jutge dóna un altre mes per a la venda || Els treballadors a Pardinyes, esperançats però “farts” de tanta incertesa

La plantilla de Virginias a Lleida davant de la fàbrica de Pardinyes.

La plantilla de Virginias a Lleida davant de la fàbrica de Pardinyes.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa de galetes i caramels Virginias va entrar ahir en fase de liquidació després que no es presentés cap oferta per adquirir l’entitat una vegada acabat el termini de la subhasta convocada pel jutge que dirigeix el procediment concursal. Malgrat que s’hagi acabat el termini, l’administrador concursal va anunciar ahir a representants de la plantilla que es prolonga un altre més la possibilitat de presentar ofertes per comprar Virginias i així poder salvar la històrica marca de dolços, que té una fàbrica al barri de Pardinyes.

Amb aquesta nova pròrroga, els treballadors van afirmar sentir-se “esperançats que encara hi pugui haver alguna possibilitat de salvar l’empresa i conservar la nostra ocupació però, alhora, estem farts de tot aquest procés. Fa més de dos anys que dura aquest procés amb incertesa i així no es pot viure”, va declarar un treballador de la planta de Pardinyes, que té 15 empleats. La plantilla assegura que Virginias “és rendible” i acusen l’empresa propietària de la marca, Industrias Rodríguez, d’haver arribat a aquesta situació “a causa de la mala gestió que han portat a terme”. Durant el procés de presentació d’ofertes, es va plantejar que els treballadors de les dos plantes de producció (la de Pardinyes i Reus) adquirissin l’empresa i convertir-la en una cooperativa, però la idea “va anar perdent força quan s’hi havia de posar diners, implicar-s’hi i no saber si seria una inversió que ens donés algun benefici, per la qual cosa la idea es va descartar”, van destacar les mateixes fonts, que van denunciar “la falta total d’ajuda de les autoritats locals i els sindicats per conèixer la nostra situació, intentar mediar i proposar alternatives a l’empresa. Sort n’hem tingut de la gent de Pardinyes i de les entitats socials, perquè ens hem sentit molt sols des de les institucions i sindicats”, van criticar.

Els treballadors de Reus i Pardinyes es van plantejar comprar l’empresa i ser una cooperativa

Virginias va entrar el mes de desembre passat en concurs de creditors voluntari després que Industrias Rodríguez no pogués refinançar el deute, que és de més de vint milions d’euros. Des d’aleshores, l’administrador concursal està intentant buscar un comprador.

tracking