SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a presó per abusar d'una menor que se n'havia anat de casa a Lleida

El processat va trobar l’adolescent deambulant pels carrers de Lleida i la va portar al seu habitatge || Es va aprofitar de la por de la víctima per tenir-hi relacions

Vista de la seu judicial al Canyeret.

Vista de la seu judicial al Canyeret.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial ha condemnat un home a dos anys de presó per abusos sexuals a una adolescent de quinze anys a Lleida. Després d’arribar a un acord entre el Ministeri Públic i la defensa, el tribunal també li imposa cinc anys de llibertat vigilada i la prohibició d’atansar-se i comunicar-se amb la víctima durant vuit anys. Així mateix, el condemnat haurà d’indemnitzar la menor amb 3.000 euros en concepte de dany moral. La sentència declarada provat que el 31 de juliol del 2016 a la matinada, el condemnat es va trobar amb la menor, de quinze anys, quan aquesta estava deambulant pels carrers de Lleida, a l’haver-se escapat de casa seua arran d’una discussió familiar. El processat li va oferir pujar al seu vehicle i la va portar a casa d’ell. Aquella nit, l’home, de 39 anys, i la menor van dormir en habitacions separades i, a la tarda, després de comprar-li menjar i roba per guanyar-se’n la confiança, la va dur amb cotxe fins a l’estació d’autobusos de Lleida. Abans de deixar-la, li va donar un paper amb el número de telèfon per si volia trucar-li.

La resolució afirma que, a la nit, la menor va trucar per telèfon al processat perquè “estava sola i no tenia on dormir”. L’ara condemnat la va anar a buscar i la va portar a casa on, “sense tenir ple coneixement que era menor de setze anys i mogut per un ànim libidinós”, li va oferir mantenir relacions sexuals, a la qual cosa l’adolescent va accedir.

L’adolescent va accedir a mantenir relacions amb el processat perquè temia quedar-se sola al carrer

Segons va assenyalar l’Audiència, la menor ho va fer “per por que, en cas que es negués, la fes fora de casa i es quedés sola”. L’endemà, el processat va deixar de nou la noia a l’estació d’autobusos de Lleida.

Les dos parts van arribar ahir a un acord abans del judici. L’Audiència admet l’atenuant de reparació del dany, al pagar la indemnització reclamada, i també l’error vencible per l’edat de la menor, ja que no sabia que tenia menys de setze anys. L’adolescent està sota la tutela de la Generalitat.

Denunciats 45 delictes sexuals en només tres mesos a la província Les denúncies per delictes contra la llibertat sexual es van disparar el primer trimestre de l’any. Segons el balanç de criminalitat del ministeri d’Interior, entre els mesos de gener i març del 2018 es van comptabilitzar un total de quaranta-cinc casos per abusos sexuals, un 36% més que en el mateix període de l’any passat, quan se’n van denunciar trenta-tres. Dins d’aquests delictes, les violacions han experimentat un alarmant augment aquest any. Segons aquestes dades, el primer trimestre es van quadruplicar a les comarques lleidatanes, al passar de dos a vuit en només un any. En tot el 2017, la província va registrar tres denúncies al mes per agressions sexuals, de les quals dos van ser per violació. L’estadística mostra que l’any passat les denúncies es van incrementar un 55% respecte al 2016.

tracking