SEGRE

El centre tecnològic Eurecat inaugura la nova seu a Gardeny

Un moment de la visita inaugural a les instal·lacions d'Eurecat a Lleida.

El centre tecnològic Eurecat inaugura les noves instal·lacions a GardenyMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre tecnològic Eurecat ha inaugurat aquest dijous les seues noves instal·lacions al Parc Científic de Lleida. Amb 1.200 metres quadrats a la planta baixa de l’edifici H, la seu d'Eurecat compten amb un laboratori industrial que permet fer assajos en condicions climàtiques controlades y de resistència de màquines i material, especialment en l'àmbit de la innovació en el sector agrícola i ramader. Els professionals d'aquest centre tecnològic a Lleida estan desenvolupant 28 projectes amb un pressupost de 2 milions d'euros.

Durant l'acte d'inauguració, el president d'Eurecat, Xavier Torra, ha animat a les empreses catalanes a presentar projectes al consorci per buscar sinergies que propiciïn la innovació.

De la seua banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat que les instal·lacions d'Eurecat “havien d’estar al Parc per connectar la innovació amb els sectors empresarials del territori”. I ha afegit que així "el Parc està a la capçalera de la innovació de sectors industrials catalans, amb especial incidència a Lleida del món agrícola i ramader". Ros ha dit que és un projecte que “hi té tot el sentit com a eina que posa en contacte la recerca, la innovació, la indústria 4.0 amb la indústria dels diferents sectors empresarials de Lleida i Catalunya”.

En l'acte també han participat el vicerector de Política Científica i Tecnològica de la Universitat de Lleida, Albert Sorribas; el president del Maqcentre, Jordi Rull, i el gerent d’Eurecat a Lleida, Gabriel Anzaldi.

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio) genera un volum d’ingressos de 47 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serves que Eurecat ofereix. Té instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona i Amposta i també té seu a Brasil. Participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D-i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 8 spin-off.

tracking