SEGRE

ECONOMIA NEGOCIACIÓ

Pacte per a una pujada salarial de l'1,20% aquest any al comerç

Entre Fecom i UGT i CCOO, que també inclou un augment de l’1,30% el 2019

Imatge de l’Eix Comercial en ple període de rebaixes.

Imatge de l’Eix Comercial en ple període de rebaixes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou conveni col·lectiu del sector del comerç a Lleida estableix una pujada salarial de l’1,20% per aquest any, de l’1,30% per al 2019 i en garanteix la revisió segons l’IPC real. A la província hi ha uns 9.000 empleats al sector. Així ho han pactat la patronal Federació de Comerç (Fecom) amb UGT, el sindicat majoritari al sector, i CCOO, que el ratifica per primera vegada després d’haver-se oposat a nombrosos convenis anteriors, que firmaran el principi d’acord el dia 19 de juny. La Fecom confia a segellar el definitiu abans que finalitzi el mes.

Entre altres punts, l’acord preveu que aquests percentatges també s’aplicaran al plus de transport, i també hi ha un increment del 20 per cent en les dietes. “Eren una quantitat ínfima i s’han ajustat a la realitat”, va assenyalar la secretària general de la Fecom, Maria Rosa Armengol. El conveni també assenyala que les persones contractades a temps parcial tindran prioritat per prolongar la jornada abans que les empreses recorrin a noves contractacions. “Donarà més estabilitat laboral als empleats”, va manifestar Carme Valls, responsable de comerç d’UGT, que va destacar que CCOO hagi donat el seu suport al conveni. A més, l’assegurança d’accident en cas de mort passa de 20.330 euros a 24.000 i en cas d’incapacitat absoluta, des de 24.642 fins a 28.000 euros. També es regula la possibilitat d’acumular el permís per lactància en quinze dies laborals.

Tant la Fecom com els sindicats van valorar la importància de l’increment salarial pactat. En aquest sentit, CCOO va manifestar que no s’ha retrocedit en cap aspecte, tant salarial com social. Armengol confia que el pacte es tanqui abans que acabi aquest mes.

tracking