SEGRE

UNIVERSITAT CURS VINENT

Un nou grau de la UdL, en els llimbs a causa del canvi al Govern central

Després de la moció de censura, es va anul·lar la comissió del Consell d’Universitats que l’havia d’aprovar || Disseny Digital i Tecnologies Creatives, amb 40 places

L’avís de la pàgina web del nou grau que per ara no el poden incloure a la preinscripció.

L’avís de la pàgina web del nou grau que per ara no el poden incloure a la preinscripció.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida ha resultat damnificada pel canvi del Govern central arran de la moció de censura. I és que tenia previst impartir el curs que ve la nova titulació de Disseny Digital i Tecnologies Creatives, de les primeres de tres anys i amb quaranta places, però després d’aprovar-se la moció, el Govern del PP va anul·lar la comissió del Consell General d’Universitats de dilluns passat en què s’hi havia de donar el vistiplau final, tràmit imprescindible per incloure-la a la preinscripció. Així, aquesta carrera s’ha quedat als llimbs, malgrat que la Generalitat la va aprovar el desembre del 2017. Així ho van explicar el director de l’Escola Politècnica Superior, Francesc Giné, i la cap d’estudis de les titulacions d’informàtica, Magda Valls, que van lamentar aquesta situació insòlita i van apuntar que la falta de govern a la Generalitat durant els últims mesos també podria haver influït en el retard de remetre el grau a Madrid per avalar-lo.

De fet, la pàgina web de la titulació avisa que a causa dels “últims esdeveniments polítics que han tingut lloc al Govern estatal” no figura al llistat de la preinscripció, tot i que afegeix que “quan la nova comissió ho resolgui, decidirà si s’ofereix aquest curs o l’ajorna per al següent”. “Esperem que el Consell de Ministres de demà nomeni el secretari d’Universitats i convoqui la comissió”, va indicar Giné, i va subratllar que si el grau s’aprova abans que finalitzi el període de preinscripció el dia 5 de juliol, podran oferir-lo. Va destacar que els alumnes acostumen a esperar a saber les notes de selectivitat (els exàmens són la setmana que ve) per inscriure’s, així que diu que està esperançat.

La UdL confia que el nou Executiu l’aprovi abans d’acabar la preinscripció el 5 de juliol

En aquesta mateixa situació es troben quatre carreres d’altres universitats. En canvi, la de Lleida sí que compta amb l’aval per impartir al campus d’Igualada un altre nou grau de tres anys en Tècniques d’Interacció Digital i Computació.

tracking