SEGRE

Més desnonats per no pagar el lloguer i menys per hipoteca a Lleida

La PAH, concentrada ahir per frenar un desnonament al carrer Unió.

La PAH, concentrada ahir per frenar un desnonament al carrer Unió.PAH LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de desnonaments practicats a Lleida els tres primers mesos de l’any per impagament del lloguer, derivats de la llei d’Arrendaments Urbans (LAU), va ser de 142, un 35% més que en el mateix període de l’any passat, quan es van produir 105 desallotjaments. Aquests formen part de l’estudi els Efectes de la crisi econòmica als òrgans judicials, que va publicar ahir la Secció d’Estadística del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). En total, hi va haver 229 desnonaments en aquest primer trimestre, i l’any passat se’n van produir 216. D’aquests, hi va haver 81 desallotjaments per impagament d’hipoteques, un descens del 20% respecte al 2017, quan es van produir 101 llançaments hipotecaris. També n’hi va haver sis que van obeir a altres causes. Finalment, es van practicar gairebé les mateixes execucions hipotecàries que fa un any (quan el banc comença el tràmit per al desallotjament) amb 103.

A Catalunya, tanmateix, van baixar els llançaments per lloguer en un 2%, fins als 2.366, i en un 1,3% els hipotecaris, fins a un total de 1.104. Així, Catalunya va ser la comunitat amb més procediments, 3.807, xifra que suposa el 23,9% de tot Espanya. Implica un augment del 2% respecte a l’any anterior.

Preus de pisos

Així mateix, el preu de l’habitatge a la ciutat de Lleida es va situar el març del 2018 en els 1.055 €/m², segons Precioviviendas.com. A l’avinguda Alcalde Rovira Roure els preus van pujar un 2,54%, fins als 1.098 €/m², la via on més van augmentar els preus. Al seu torn, al carrer dels Comtes d’Urgell van baixar en un 4,83%, fins als 910 €/m².

tracking