SEGRE

EDUCACIÓ DEMANDES

Els pares insten Ensenyament a reduir ràtios en lloc de tancar grups per guanyar qualitat

L’assemblea de la Fapac a Lleida critica que la conselleria no compta amb una previsió de l’augment d’alumnes a l’ESO d’aquí a dos cursos || Les Ampes tenen por de perdre la gestió dels menjadors

L’assemblea territorial d’Ampes de Lleida es va celebrar ahir al col·legi de La Mitjana.

L’assemblea territorial d’Ampes de Lleida es va celebrar ahir al col·legi de La Mitjana.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’assemblea de la delegació a Lleida de la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (Fapac) va acordar ahir demanar al departament d’Ensenyament que en lloc de tancar grups de P-3 a causa de la natalitat a la baixa i el descens d’alumnes registrats durant els últims anys, es redueixin les ràtios de les aules a menys de vint-i-cinc alumnes per tenir una educació de més qualitat. La presidenta de l’entitat, Elisa Solé, va explicar que aquest és un dels punts del pla de treball per al curs vinent que s’ha proposat la Fapac. “L’ideal seria tenir vint alumnes per classe. Tanmateix, el que passarà és que si en un col·legi de dos línies s’inscriuen trenta alumnes, eliminaran un grup i els posaran tots en un mateix, i això és el que no volem que passi”, va assenyalar. A més, també va criticar que Ensenyament anunciï el tancament de grups abans del període de preinscripció ja que “estimula que hi hagi pares que optin per apuntar els fills a un col·legi privat concertat per assegurar-se que comptaran amb plaça”.

D’altra banda, l’assemblea va assenyalar que el departament no ha previst el creixement de l’alumnat de Secundària per al curs 2020-2021, quan es registrarà una entrada màxima a primer d’ESO. “El que fa Ensenyament quan hi ha massa alumnes és crear un bony, una línia de més i el que caldria a Lleida, per exemple, és construir d’una vegada l’institut de Cappont tan reivindicat”, va manifestar Solé.

Així mateix, la Fapac té por que Ensenyament tregui a Lleida la gestió de menjadors per part de les Ampes com ho està fent a Girona. La conselleria afirma que la llei impedeix que les Ampes continuïn gestionant els menjadors, mentre que la Fapac ho nega. Solé tem que s’acabi traient a totes les Ampes catalanes.

La Fapac tomba la proposta dels pares sense plaça d’anar al Frederic Godàs

La presidenta de la Fapac, Elisa Solé, va rebutjar la proposta dels 26 pares de nens sense plaça als col·legis de Cappont a P-3 per al curs vinent de crear un grup extra al Frederic Godàs. “No és viable crear una nova línia ja que s’hauria de col·locar un barracó al pati i es menjaria molt espai”, va argumentar. Solé va dir que la Fapac recolza la idea d’Ensenyament de crear una nova línia als Camps Elisis. “El que no volem és que aquests nens se’n vagin del barri i l’única via possible és anar als Camps Elisis, amb la qual cosa a més, es revertiria la situació de ser un col·legi d’alta complexitat.” Pel que fa a la segregació escolar, l’assemblea va acordar ahir lluitar més per combatre-la i va proposar que les escoles siguin un reflex de la societat i que en una aula hi hagi el mateix percentatge d’immigració que a la ciutat. Per això, va proposar que aquests alumnes estiguin repartits equitativament en tots els col·legis.

tracking