SEGRE

ESNOTICIA

Els directors de centres de Lleida podran elegir 124 docents

Són places “perfilades” per al pròxim curs que es cobreixen a partir d’entrevistes personals || Els sindicats denuncien opacitat i els centres ho neguen de ple

Delegats d’USTEC-STEs van protestar ahir davant d’Ensenyament contra aquest tipus de nomenaments.

Delegats d’USTEC-STEs van protestar ahir davant d’Ensenyament contra aquest tipus de nomenaments.USTEC-STES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els directors de centres de Primària i Secundària de Lleida podran elegir directament un total de 124 docents per cobrir places que tenen vacants per al pròxim curs. Així el recull la relació de places “perfilades” publicada pel departament d’Ensenyament, qualificació que permet als directors decidir qui les ocuparà a partir de les entrevistes personals a un mínim de tres candidats que hagin presentat el seu currículum una vegada publicades aquestes vacants. Els centres que compten amb més són l’institut escola Torre Queralt de Lleida, amb 11; l’institut d’Alcarràs, amb 10; i el Joan Oró de Lleida, amb 9. Aquest procediment enfronta sindicats i directors, ja que els primers consideren que facilita contractacions a dit i els segons, que poden elegir els professionals més adequats per a la seua oferta educativa.

Rosa Aguilà, d’USTEC-STEs, afirma que aquest sistema “qüestiona el concepte de la funció pública, basat en els principis de mèrits, capacitat i igualtat d’oportunitats”. “No saps amb quins criteris s’escullen els candidats que són entrevistats, ni quina entrevista se’ls ha fet. És un model privatitzador”, denuncia. “La transparència és zero”, afirma Pere Sánchez, de CCOO, que qualifica aquest sistema d’“escàndol” en la funció pública. “El director no ha de donar cap explicació de per què escull un candidat i no un altre”, diu.

Directors consultats repliquen que el procés sí que és transparent perquè Ensenyament publica totes les places que es convoquen amb aquest sistema. Un destaca que són molt específiques i, a més, que els nomenaments són per a un curs. “Hi pot haver una vacant de docent de tecnologia que també doni suport a informàtica, i no tots els docents de tecnologia estan capacitats per a això”, indica un altre.

Una altra directora assenyala que “necessitem docents amb un nivell B2 d’anglès que sàpiguen parlar-lo bé. Part de l’entrevista és en aquest idioma, i és habitual que n’hi hagi bastants amb el B2 que no tenen el nivell oral necessari”.

tracking