SEGRE

BARRIS URBANISME

La Bordeta reclama recuperar l'ús del Molí de Sant Anastasi com a museu

Opinions discrepants sobre la rambla rotonda prevista al nou POUM

Un moment de la reunió de veïns al centre cívic de la Bordeta.

Un moment de la reunió de veïns al centre cívic de la Bordeta.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns de la Bordeta que es van reunir ahir al centre cívic van acordar instar l’ajuntament a recuperar la façana del Molí de Sant Anastasi i recuperar, també, les peces que són a l’arxiu històric perquè torni a ser un museu.

La trobada tenia per objectiu buscar un acord sobre al·legar o no el projecte que preveu el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de construir una rambla a l’encreuament de les avingudes de Flix i de les Garrigues i els carrers Hostal de la Bordeta, Juneda i Palauet. Tanmateix, davant de la impossibilitat de consens, van acordar reunir-se el proper 30 de juny per analitzar idees i al·legacions i intentar arribar a un punt comú.

La presidenta veïnal, Mari Carmen Guerrero, va explicar que qualsevol veí podrà aportar els seus arguments “legals” per redactar una al·legació conjunta “i així tindrà més força, ja que si es fa de forma individual probablement no prosperarà”. Una veïna va explicar que una raó de pes seria argumentar l’existència d’una font subterrània d’aigua a la zona de la futura rambla. Guerrero també va matisar que no només es pot al·legar la rotonda, sinó altres temes vinculats al POUM, com el fet de reduir l’altura d’edificis construïts. Assistents van advertir que si això es porta a terme “disminuiria el valor de les construccions”.

Tanmateix, tots els assistents van estar d’acord a recuperar “l’essència històrica del barri”, com és el Molí de Sant Anastasi, per la qual cosa demanaran a la Paeria que torni a funcionar com un museu.

tracking