SEGRE

COMERÇ PROJECTES

Llum verda definitiva del Govern a l'accés a la futura zona comercial de Torre Salses

El conseller de Territori, Damià Calvet, avala el vial Víctor Torres, que feia un any que estava bloquejat || La Paeria vol licitar-lo al setembre i espera que Urbanisme aprovi ara el pla parcial

Part de l’àrea de Torre Salses, el denominat pla parcial SUR 42, entre la Bordeta i els Magraners.

Part de l’àrea de Torre Salses, el denominat pla parcial SUR 42, entre la Bordeta i els Magraners.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Territori, Damià Calvet, va donar divendres passat el vistiplau definitiu al canvi del Pla General aprovat per la Paeria per modificar el traçat de l’avinguda Víctor Torres, eix d’accés a la futura zona comercial de 55.000 m² de mitjanes superfícies projectada en Torre Salses, entre la Bordeta i els Magraners. D’aquesta manera, ara únicament queda pendent l’aprovació de la modificació del pla parcial, que estava supeditada a garantir l’accés.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va indicar que, una vegada aprovat el vial, confia que “en les pròximes sessions de la comissió territorial d’Urbanisme es faci un informe favorable perquè la Paeria aprovi definitivament la modificació d’aquest sector de la ciutat”. Va assegurar que ultimen la redacció del projecte del vial i espera poder licitar les obres al setembre i iniciar-les abans de final d’any.

Ros demana per carta una reunió al ministre de Foment per avançar en el pla de l’estació

Larrosa va detallar que divendres passat van rebre la notificació amb l’aval definitiu al vial, “que hem estat reclamant des de fa més de dos anys”. És la prolongació de l’actual entre l’Ll-11 i el carrer Palauet i que connectarà el centre urbà amb Cappont, la Bordeta, els Magraners i la variant sud, a banda de servir d’accés a Lleida des de les Garrigues o l’Eix de l’Ebre i reduir el trànsit per Miquel Batllori.

Va assenyalar que “té una estimació pressupostària de 2,4 milions finançats per les mateixes plusvàlues i un conveni urbanístic” pel qual Eurofund Parc Lleida, que promou la zona comercial, aportarà 1,4 milions.

Per la seua part, fonts pròximes a la promotora van afirmar que mantenen la inversió prevista a Torre Salses i confien que la comissió territorial d’Urbanisme avali al juliol el pla parcial, una vegada aprovat el vial. A més, van apuntar que tenen llest el projecte d’un vial secundari d’accés des del carrer Almeria.

En un altre ordre, l’alcalde, Àngel Ros, va demanar ahir per carta una reunió al ministre de Foment, José Luis Ábalos, per parlar sobre el pla de l’estació. L’objectiu és donar continuïtat a la tasca iniciada amb l’anterior titular, Íñigo de la Serna, amb qui es va acordar reactivar el pla.

L’àmbit d’actuació comprèn catorze hectàrees i inclou projectes comercials, habitatges i la nova estació d’autobusos que ha de construir la Generalitat, una vegada que Adif desafecti els terrenys de l’ús ferroviari. Ros destaca la importància estratègica per a Lleida d’aquest projecte.

tracking