SEGRE

Almenys una expulsada per portar el cos ple de xuletes

Avui acaba la selectivitat amb les proves de la fase específica

Imatges de la selectivitat a les comarques de Lleida

Selectivitat 2018Itmar Fabregat / C. Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys una estudiant va ser expulsada ahir durant les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) després de ser enxampada copiant a l’examen d’Història. La jove portava diverses xuletes de paper amagades a la faldilla i, al demanar-li que es tragués la jaqueta, els professors van descobrir que portava els dos braços tatuats amb apunts i referències diverses.

AL D’HISTÒRIA La jove portava trossos de paper amb apunts i tenia els dos braços ‘tatuats’ amb referències

Malgrat aquesta incidència, els responsables de la selectivitat a Lleida van assegurar que “són una minoria molt petita” els que s’atreveixen a copiar o portar xuletes en els exàmens i que, de moment, no tenen xifres de quants alumnes han estat caçats copiant. “En general, no solen jugar-se-la i fan bé”, van assegurar. Paral·lelament, els estudiants es van sorprendre ahir quan, durant les proves, els professors van passar un detector per veure si portaven algun tipus d’auricular o material electrònic per copiar. És el tercer any que es pren aquesta mesura.

Respecte a les proves, ahir van acabar les de la fase general, corresponents a les assignatures d’Història i de Llengua Estrangera (anglès, francès, italià o alemany). També es van fer les proves de Ciències de la Terra, Fonaments de l’Art, Electrotècnia, Història de l’Art i Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials.

Avui es faran els últims exàmens de la selectivitat d’aquest any, que són tots de la fase específica.

Quant als continguts dels exàmens, al d’Història, la Segona República i la Transició van ser les protagonistes en les dos opcions que plantejava la prova. Quant a la prova de llengua estranjera, la majoria es va decantar per la d’anglès, que va estar marcada per un text periodístic del diari The Guardian sobre les fake news i les seues conseqüències.

tracking