SEGRE

POLÍTICA

Teresa Cunillera serà la delegada del Govern a Catalunya

La política lleidatana substituirà Enric Millo

Teresa Cunillera serà la delegada del Govern a Catalunya

Teresa Cunillera serà la delegada del Govern a CatalunyaLLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’exdiputada del PSC en el Congrés dels Diputados Teresa Cunillera es perfila com a nova delegada del Govern a Catalunya en substitució d’Enric Millo.

Segons han explicat fonts socialistes, la política lleidatana serà previsiblement anomenada en el Consell de Ministres d’aquest divendres.

Cunillera va ser la representant del PSC en la Comissió Gestora del PSOE que va pilotar el partit fins la reelecció de Pedro Sánchez com a secretari general.

Va entrar el 1982 com a diputada en el Congrés, una responsabilitat que va assumir gairebé ininterrompudament fins 2015, i va ser vicepresidenta de la Cambra entre 2008 i 2011. Compta amb una nombrosa trajectòria a Madrid i sempre ha estat una figura s’enllaci entre el PSC i el PSOE.

Cunillera també ha estat directora del Gabinet del ministre de Relacions amb les Corts i assessora en el Gabinet de la Presidència del Govern.

La històrica socialista va ser una de les fermes defensors del 'no' del PSC a la investidura de Mariano Rajoy, un posicionament que va implicar una crisi de relació entre els socialistes catalans i el PSOE que finalment va ser reconduïda.

A Catalunya, Cunillera és propera al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a qui va recolzar davant Núria Parlon en les últimes primàries que va celebrar el partit.

tracking