SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a més de 28 anys de presó per violar la seua filla dos vegades al dia a Lleida

L’Audiència li imposa entre 11 i 15 anys per les agressions sexuals i li retira la pàtria potestat durant el temps de condemna || Les agressions es van produir des que la víctima era una nena

L'acusat de violar les seues dos filles, aquest dijous a l'Audiència de Lleida.

Acusa el seu pare de violar-la fins a dos cops al diaÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a més de 28 anys de presó l’acusat de maltractar i abusar sexualment de les seues dos filles des que tenien deu anys. El tribunal considera provat els fets que s’imputaven a Osvaldo Armendáriz, veí de Lleida de 46 anys, per al qual la Fiscalia sol·licitava una condemna de 37 anys de presó. Finalment, l’Audiència li ha imposat un total de 28 anys i tres mesos de reclusió. Concretament, ha dictat 15 anys de presó per agressió sexual; 11 anys més per abusos sexuals a menor de 16 anys; un any i mig per maltractament habitual i nou mesos per maltractament.

A més, l’ha condemnat que compleixi vuit anys de llibertat vigilada després de complir la condemna, que la llei contempla en un màxim de 20 anys. L’Audiència li retira la pàtria potestat de les filles durant el temps de condemna i ha d’indemnitzar les víctimes amb 30.000 i 15.000 euros. Tampoc no podrà atansar-se ni comunicar-s’hi per un període d’entre 12 i 15 anys.

La defensa de l’acusat admet que va fer tocaments a la menor de 13 anys a Agramunt

La sentència atorga, d’aquesta forma, plena credibilitat a la denúncia de les víctimes. La filla gran, que ara té 18 anys, va declarar al judici, celebrat el mes de maig passat, que el seu pare va començar a fer-li tocaments quan tenia 12 anys i que les agressions sexuals van anar a més fins que, fins i tot, arribava a violar-la dos vegades al dia. La jove va relatar que el seu pare els pegava amb el comandament a distància si no feien les tasques domèstiques. “Ens deia que era cosa de dones i ens tenia totalment controlades”, va assenyalar durant la vista oral. L’adolescent va explicar que es quedava a casa amb ell, malgrat que sabia el que li faria, per evitar que abusés també de la seua germana petita, que ara té 16 anys. Els psicòlegs van donar plena credibilitat al relat de les dos adolescents i van assenyalar que es tractava d’un “cas clar d’abús cronificat intrafamiliar”. La mare va admetre que el seu marit pegava a les seues filles, però va dir que desconeixia els abusos. La defensa, per la seua part, va demanar-ne l’absolució i, en cas de ser condemnat, que es tingués en compte el seu alcoholisme com a atenuant. La sentència, que no és ferma, es pot recórrer davant del Tribunal Suprem.

Jutgen suposats abusos a Agramunt d’un altre acusat

Una adolescent de 14 anys va relatar ahir a l’Audiència de Lleida els abusos sexuals a què va ser sotmesa des que tenia cinc anys per part presumptament de la parella de la seua àvia. La nena va explicar que el primer episodi va tenir lloc a Elx quan tenia cinc anys. El segon es va produir quan comptava amb 10 anys mentre era amb una cosina a la platja i, el tercer, va passar l’agost passat a casa d’uns familiars a Agramunt quan en tenia 13. En el primer cas, segons va declarar, li va explicar els fets a l’àvia, però aquesta no la va creure, segons va confirmar la mateixa dona durant el judici. En el segon cas, no va dir res per por que no la creguessin i, en el tercer, finalment va presentar denúncia.La psicòloga i la treballadora social que van declarar durant la vista oral van donar plena credibilitat al relat de la víctima i van descartar que es tracti d’una falòrnia i que obtingui algun benefici per la denúncia. L’acusat, per la seua part, va negar els fets i va assenyalar que la menor tenia enveja de la seua relació amb l’àvia. La Fiscalia va mantenir la petició de sis anys de presó i set més de llibertat vigilada, mentre la defensa va admetre l’últim episodi d’abusos i va sol·licitar la pena mínima d’una multa.

L’acusat d’abusar de la néta de la seua parella a Agramunt, ahir durant el judici a l’Audiència.

L’acusat d’abusar de la néta de la seua parella a Agramunt, ahir durant el judici a l’Audiència.ÒSCAR MIRÓN

tracking