SEGRE

OCUPACIÓ CAMPANYA DE LA FRUITA

Detecten 34 temporers dormint al carrer i un augment dels immigrants irregulars a Lleida

La Paeria assegura que la majoria es concentren als voltants de l’alberg || La nova oficina d’atenció a la Fira rep en els primers dies de campanya la meitat de persones que l’any passat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria té registrades 34 persones dormint al carrer, 23 a les escales de l’Hostal Jericó, vuit davant de la seu dels Castellers, un al pont Príncep de Viana, un als Camps Elisis i un altre en un caixer automàtic. Així ho va informar ahir el tinent d’alcalde Xavier Rodamilans en una visita al centre de temporers habilitat al pavelló 3 de la Fira, que va obrir dilluns. La campanya Fruita amb Justícia Social va afirmar que hi ha vuitanta temporers dormint als carrers.

Tanmateix, Rodamilans va assenyalar que han detectat menys gent dormint al carrer que al principi de la campanya de fruita de l’any passat. “La solució no és fer un alberg amb una capacitat màxima de 100 persones”, va afirmar i va instar els ajuntaments dels pobles amb temporers que habilitin llocs perquè puguin dormir, costejats pels empresaris que els contracten.

Així mateix, Rodamilans va explicar que l’oficina d’atenció als temporers ha rebut 65 persones des que va obrir, la meitat que en els mateixos dies de l’any passat, quan van ser 123. La majoria són subsaharians i magrebins i molts provenen d’Itàlia.

En aquest sentit, el regidor va assenyalar que desconeixen el motiu pel qual han arribat menys persones, però va apuntar que podria ser que els temporers estiguin més repartits entre els diferents municipis de Ponent on ja ha començat la campanya.

Per la seua part, la responsable de la Unitat Tècnica d’Inclusió, Alba Prila, va assenyalar que han detectat l’arribada de més temporers en situació irregular. Va explicar que quan una persona arriba a l’oficina se’n fa una valoració a nivell personal i laboral i se l’informa de les borses de treball i dels serveis de necessitats bàsiques. L’oficina d’atenció ofereix servei de dutxes, d’alimentació, de consigna, de bugaderia i d’armari de la roba.

A més, l’oficina també compta amb un mediador, Abdallaa Jelda, que ajuda a traduir aquelles persones que no coneixen la llengua.

D’altra banda, la Crida, impulsora de la campanya Fruita amb Justícia Social, va registrar ahir una petició per crear una mesa de negociació amb les administracions “per resoldre el drama humà que viuen els temporers durant la campanya”, com l’habilitació d’un alberg i l’accés a la sanitat.

Una assistenta atén un temporer.

Una assistenta atén un temporer.LLEONARD DELSHAMS

Una assistenta atén un temporer.

Una assistenta atén un temporer.LLEONARD DELSHAMS

tracking