SEGRE

SANITAT OCUPACIÓ

UGT denuncia precarietat en un hospital de Lleida

Considera “inassumible” que una infermera tingui al seu càrrec 45 pacients a la nit || “La situació es viu des de l’any 2011”

Imatge del centre sociosanitari al carrer Acadèmia.

Imatge del centre sociosanitari al carrer Acadèmia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

UGT va denunciar ahir “la situació de precarietat laboral i de falta de personal” que viu l’hospital Nadal Meroles des del 2011, quan va patir un ERO.

El Comitè d’empresa va assegurar que ha denunciat en reiterades ocasions la manca de personal principalment en el torn de la nit, “on una infermera ha d’encarregar-se de 45 pacients”, va assenyalar la representant del sindicat, Eva Tresánchez. Va afegir que “la insuficiència de plantilla és flagrant i fins i tot perillosa per als usuaris i treballadors, ja que el servei el realitzen tres auxiliars d’infermeria i dos infermeres, superant l’atenció dels 115 pacients.”

El sindicat va afirmar que l’empresa no veu la necessitat d’augmentar la plantilla malgrat les denúncies i les baixes laborals per motius de salut, “que reflecteixen de forma evident que són degudes a les sobrecàrregues laborals”.

Set anys després de l’ERO, Unió General de Treballadors afirma “que els professionals continuen patint les mateixes retallades i la carència de plantilla en un servei tan delicat com és l’atenció dels malalts pal·liatius i pacients amb gran dependència”. A més, va denunciar que sí que s’ha augmentat la plantilla d’infermeria de la unitat Sociosanitaria del Santa Maria.

La direcció del centre no va fer declaracions ahir sobre la situació.

tracking