SEGRE

BARRIS COMERÇ

Un mercat amb bona salut

Els paradistes de fruites i verdures de Pardinyes en valoren positivament la ubicació i la varietat de la clientela i destaquen la qualitat dels seus productes || No obstant, una part diu que les vendes han baixat en els últims anys i creuen que és culpa de la falta d’aparcament

Un mercat amb bona salut

Un mercat amb bona salutS.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els mercats setmanals són els basars d’Occident. Un lloc en el qual es venen productes i aliments de tot tipus i que congrega gent de qualsevol classe, condició i origen. Un exemple d’això és el mercat de Pardinyes, situat a l’aparcament del Barris Nord, que cada dissabte congrega milers de persones de tots els punts de la demarcació.

“Anar al mercat és o hauria de ser una cosa tranquil·la i calmada”, diu el Joan Autés, un pagès que fa més de 20 anys que no falta cap dissabte al mercat. “Has d’anar mirant productes, comparant i escollint, és un procés que requereix molta calma i tranquil·litat. Ara això ha canviat, molta gent va directa a l’establiment que coneix, compra el producte i se’n va”, destaca el Joan.

Aquesta falta de tranquil·litat i calma en els clients del mercat té un responsable, segons els paradistes: la falta d’aparcament. “Molta gent deixa el cotxe en doble fila, ve corrent a comprar fruites i verdures i se’n va, això no pot seguir així, afecta els nostres negocis i no permet que la gent d’altres barris i de fora de Lleida pugui venir aquí”, diu el Juan Montero, un comerciant amb més de trenta-cinc anys d’experiència a Pardinyes.

La falta d’espais per aparcar és el principal problema d’un mercat que, en línies generals, té moltes més virtuts que defectes, diu la Carme Camins, una altra venedora. “Oferim un producte casolà, de qualitat i fet amb afecte, la gent ho valora i hem notat que cada vegada ve més gent jove i parelles immigrants, ho veig una cosa bona i que demostra que la gent segueix interessada per la qualitat i els mercats de barri”, es congratula Camins.

Encara que la majoria reconeix que l’activitat ha baixat respecte a quan el mercat estava ubicat al costat del riu, altres pagesos més joves han notat un repunt en els últims anys. “Aquest últim any hem guanyat clientela, gent del barri, coneguts o que recorden la qualitat dels teus productes”, diu la Gemma Bertran, una venedora de Juneda.

“L’espai el veig bé i ve foça gent, hi ha dies en què fins i tot és una mica angoixant i en els quals amb prou feines es pot passar pels passadissos, però això ho veiem com un bon senyal que el mercat té possibilitats de creixement, gaudeix de bona salut i té cada dia una millor qualitat”, conclou Bertran.

Gemma Bertran, Juneda Fa 3 anys que la Gemma, el seu marit i el seu fill van començar a vendre fruites i verdures a Pardinyes. “Al principi costava una mica, però cada cop anem guanyant clientela, en part pels nostres productes de qualitat.”

Marimar Herrera, Soses La Marimar i el Joan fa més de 20 anys que vénen al mercat a vendre els seus productes. “La situació no és bona comparada amb altres anys, veníem més, però cal seguir endavant i venir sempre”, destaquen.

Juan Montero, Mollerussa Amb més de 35 anys venent al mercat, el Juan coneix les virtuts i carències d’aquest lloc. “El lloc està bé, però costa competir amb els supermercats tant per preu com per aparcament, que aquí no n’hi ha.”

Carme Camins, Almenar Fa 5 anys que la Carme ven al mercat, rellevant el seu marit, ja jubilat. “És un treball que m’agrada. Amb productes casolans costa competir, però el client els busca i sempre es decanta per la qualitat que troba”.

Rosa Guardiola, Torrent de Cinca La Rosa recorda amb nostàlgia quan el mercat estava al costat del riu. “En aquell temps, veníem més que ara. Ens ha afectat molt la falta d’aparcament al Barris Nord, la situació és fatal”, critica

Opinions contraposades entre els paradistes de roba La venda de roba i complements és, juntament amb les fruites i verdures, el reclam del mercadillo de Pardinyes. “Aquí pots sortir amb tot el que vulguis: des d’una síndria fins a un vestit”, fa broma el Juan Antonio, que ven tota mena de roba, sabatilles i complements amb la seua família al mercat des de fa més de 10 anys. “És cert que la gent ve aquí principalment per les fruites i verdures, però sempre es  passeja per la nostra zona i s’acaba emportant alguna cosa. En línies generals, les vendes han baixat en els últims anys, però hi ha dies en els quals sí que fas caixa”, valora el Juan Antonio. D’altra banda, el Miguel González, que també té una parada de roba i complements al mercat, reconeix que les seues vendes han augmentat. “La cosa va a ratxes, però ara fa unes setmanes que tenim bones vendes i el negoci ha anat a més en els darrers anys, però aniria millor si hi hagués més aparcament i espai”, afegeix González.

Un mercat amb bona salut

Un mercat amb bona salutS.C.D.

Un mercat amb bona salut

Un mercat amb bona salutS.C.D.

Un mercat amb bona salut

Un mercat amb bona salutS.C.D.

Un mercat amb bona salut

Un mercat amb bona salutS.C.D.

tracking