SEGRE

SERVEIS EMPRESES PÚBLIQUES

Partides de l'Horta de Lleida fa fins a tres setmanes que no reben el correu

La precarietat a Correus que els sindicats fa mesos que denuncien afecta els veïns de l’Horta de Lleida, que fa dies o setmanes que no reben la correspondència. Algunes partides estan en aquesta situació fins a tres setmanes perquè el carter està de vacances i no es cobreix la seua baixa o pels continus canvis de personal.

Treballadors de Correus es van manifestar el passat 7 de juny a la subdelegació del Govern central.

Treballadors de Correus es van manifestar el passat 7 de juny a la subdelegació del Govern central.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La partida de Torres de Sanui, a l’Horta de Lleida, està des del 25 de maig sense rebre correspondència de Correus, mentre que la de Camí de la Mariola fa una setmana. Els sindicats fa mesos que denuncien la falta de personal en aquesta empresa pública i la sobrecàrrega de treball que pateixen els empleats, la qual cosa provoca que no poden arribar a totes les destinacions.

Una integrant de l’associació de veïns de la partida de Torres de Sanui, Dolors Sansa, va assenyalar que la cartera de la seua zona està de vacances des del 25 de maig i que el seu substitut està de baixa paternal, “per la qual cosa no hi ha ningú que estigui repartint la correspondència”. Va manifestar que a ella aquesta situació la preocupa especialment perquè té una empresa i han d’arribar-li cartes cada dia, però que el problema afecta tots els habitatges. Des de Correus, li han assegurat que la cartera tornarà demà “i espero una muntanya de cartes”, va apuntar, alhora que va denunciar que no “ens poden deixar tirats”. En el mateix sentit es va expressar una persona que viu a Camí de la Mariola. “Han canviat el carter i el nou no es coneix la partida, fa una setmana que no ens arriba res”, afirma. Per això, va acudir a l’oficina de Correus, “vaig agafar tota la meua correspondència i fins hi havia cartes certificades, això no pot ser”, va denunciar. El problema del canvi de carter és habitual, segons van constatar partides com la de Marimunt, Montcada, Grenyana i Butsènit, igual que la secretària provincial de CCOO Correus Lleida, Annabel Clua. “La contractació és mensual, per la qual cosa quan un carter ja s’ha après tots els domicilis d’una partida se li acaba el contracte, que sol ser d’un a tres mesos, i torna a entrar a la borsa”, va explicar, i va afegir que llavors “torna a començar el procés de contractació una altra vegada, fins que se li acaba el contracte al nou carter, i així successivament”. Clua va assenyalar que els empleats estan cansats d’un sistema “que no és productiu i que en cada nova contractació et toca qualsevol zona que no coneixes”. Els sindicats també adverteixen que aquesta situació no només es produeix a l’Horta, sinó en altres barris de la ciutat i municipis.

tracking