SEGRE

Es lliura de la presó tot i donar una pallissa a la seua parella a Lleida

L’agressió va ser presenciada per un urbà davant de la Paeria

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un condemnat per violència masclista es lliurarà de la presó malgrat quedar acreditat que va clavar una pallissa a la seua parella. L’Audiència de Lleida li ha imposat 45 dies de serveis a la comunitat per un delicte de maltractament d’obra en l’àmbit familiar al no quedar acreditades les lesions de la víctima. Aquest article del Codi Penal estableix una pena de presó de sis mesos a un any o de treballs en benefici de la comunitat de 31 a 80 dies si el maltractament no causa lesions acreditades.

Segons la sentència, que confirma la pena imposada en primera instància pel Jutjat Penal 3 de Lleida, els fets van ocórrer el novembre del 2017, quan l’acusat anava en un vehicle amb la seua parella, de 22 anys. El jove va estacionar el vehicle davant de la Paeria, a l’avinguda Blondel, i va iniciar una discussió amb la seua companya. Aquests fets van ser presenciats per un agent de la Guàrdia Urbana que feia un servei de custòdia a l’ajuntament. Segons la declaració de l’urbà, l’home va espentejar amb força la seua parella fins al punt que va arribar a rebotar contra el vidre de la finestreta del vehicle, i tot seguit va començar a colpejar-la. El relat de l’agent afirma que la dona va sortir del cotxe i l’home l’hi va introduir per força colpejant-li fortament al cap amb el marc de la porta. La víctima no va voler presentar denúncia, va negar que els fets haguessin ocorregut i es va oposar a ser examinada per un metge forense.

Tanmateix, l’Audiència considera acreditat que els fets van ocórrer i els emmarca en un maltractament d’obra sense lesió acreditada de l’article 153.1 del Codi Penal. A més, el tribunal prohibeix al processat atansar-se a la víctima a menys de 200 metres durant un any i mig i portar armes durant el mateix període al recordar que, malgrat que la víctima no el va denunciar, es va tractar d’un episodi violent. A més, l’agressor ja havia estat condemnat pel jutjat de Violència sobre la Dona per injúries.

tracking