SEGRE

EQUIPAMENTS MAGRANERS

L'antic cine Goya de Lleida, lliure d'uralita

Operaris van retirar ahir els 450 m

Els operaris van completar en quatre hores la retirada de la coberta de fibrociment.

Els operaris van completar en quatre hores la retirada de la coberta de fibrociment.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’antic cine Goya de Magraners ja no té la coberta d’uralita –que conté amiant, un material tòxic i cancerigen si es trenca– després que fos retirada per l’empresa adjudicatària de l’obra. Abans de començar els treballs, es van cobrir els 450 metres quadrats

del material amb un líquid pastós, un aglutinant, perquè en cas que es trenqués la uralita no se’n desprengués partícules tòxiques. Posteriorment, sis operaris van treballar des de les 11.00 fins a les 15.00 hores descargolant les planxes, que van treure i van dipositar en un camió, que les va portar ahir mateix a l’únic abocador de residus tòxics de Catalunya, a Igualada, per destruir-les a 20.000 graus Celsius. Durant els treballs, els operaris van haver de portar uns equips de protecció amb una màscara tal com estipula la normativa.

Segons alguns veïns, el cine va obrir les portes el 1968. Anys després va tancar, la Paeria el va comprar el 1996 i el 2011 el va cedir a l’associació de veïns del barri. El consistori va anunciar el mes d’agost passat que substituiria les teulades d’amiant del cine Goya i del pavelló de la Bordeta, tot i que aquesta encara continua pendent. Tanmateix, avui sí que començaran els treballs per retirar aquest material de dos cobertes dels Camps Elisis.

tracking