SEGRE

BARRIS CIVISME

Recollides 300 firmes per vetar el futbol a Pau Casals

Veïns i comerciants asseguren que cada vegada es produeixen més incidents || Demà les entregaran a la Paeria

La plaça Pau Casals està molt freqüentada a la tarda.

La plaça Pau Casals està molt freqüentada a la tarda.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns i comerciants de la plaça Pau Casals han recollit un total de tres-centes firmes per demanar que es prohibeixi jugar a futbol en aquest espai públic de la Zona Alta, ja que els cops de pilota han ocasionat diverses destrosses en comerços i dificulten el pas dels vianants. Van assegurar que “l’incivisme i els sorolls” aniran a més durant l’estiu i demanen una solució “per poder obrir els nostres negocis sense perill que una pilota ens trenqui la vidriera o un vianant rebi un cop”.

Dolors, una veïna de la plaça, va explicar que “fa un parell de setmanes la cosa estava millor, passaven agents cívics i no es feien partits, però ara la cosa ha empitjorat. Juguen a futbol, van en bici a tota velocitat i dilluns passat van arrancar el cartell de Prohibit jugar a futbol”. Demà presentaran les firmes acompanyats pels edils del PDeCAT, que donen suport a la proposta dels veïns. El president del grup municipal, Toni Postius, va demanar a mitjans del mes de maig que la Paeria fes complir la normativa i va proposar designar un mediador social per buscar una solució. La comissió d’Economia d’ahir va desestimar aquesta proposta del PDeCAT, ja que aquesta funció l’han d’exercir els agents cívics municipals.

Queixes per sorolls i per jugar a pilota a la plaça de l’Escorxador L’associació de veïns Templers-Escorxador està preocupada perquè amb l’arribada de l’estiu hi haurà més queixes per soroll i per jocs de pilota durant la nit a la plaça de l’Escorxador. “Hi ha gent que no entén que molts treballem durant l’estiu i ens llevem aviat”, va assenyalar la presidenta veïnal, Maria Arias. De fet, va explicar que últimament la Guàrdia Urbana patrulla més per la zona perquè, “a part de les queixes per soroll, molts adolescents juguen a pilota i ja han colpejat una persona gran”. “La plaça és perquè juguin els nens, no perquè els nois de 16 anys donin cops de pilota”, va sentenciar. Així mateix, va afirmar que els veïns denuncien la falta de places d’aparcament, motiu pel qual va demanar a la Paeria que construís “un pàrquing subterrani”.

tracking