SEGRE

PAERIA EQUIPAMENTS

Els pressupostos participatius 'voten' per la millora del local social del Camí de la Mariola

Cobrir el pati, projecte de ciutat amb més suport, i la Paeria espera poder iniciar les disset actuacions abans de final d’any || Hi van votar 3.023 persones, un 2,66% del cens però un miler més que el 2017

El pati exterior i l’antiga escola de Malgovern.

El pati exterior i l’antiga escola de Malgovern.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament va tancar ahir la segona edició dels pressupostos participatius, en què el projecte de ciutat més votat ha estat el de construir una coberta lleugera amb llums a la pista poliesportiva de l’antiga escola Malgovern, que actualment és el local social de la partida del Camí de la Mariola. Aquesta opció es va erigir com a guanyadora entre un total de quaranta-cinc projectes amb 289 vots, mig centenar més que la segona, que era millorar el pati de l’escola Països Catalans de Balàfia. L’actuació comptarà amb un pressupost d’entre 50.000 i 200.000 euros i el regidor de Participació, Joan Gómez, va declarar que espera que “a finals d’aquest any es puguin començar a emprendre els projectes guanyadors”. Gómez també va destacar que en aquesta segona edició van votar un total de 3.023 persones, un 2,66 per cent de la població més grans de setze anys (113.642) i que suposen un miler de vots més que l’any passat.

Pel que fa als projectes de barri més destacats, el que ha rebut més vots (376) ha estat el del barri Escorxador-Instituts-Sant Ignasi, on es farà un carril bici a la zona dels instituts del Camp Escolar, que vaser proposat per part d’estudiants del Gili i Gaya. Respecte a la resta barris, a Cappont es millorarà la il·luminació dels carrers i places, a la Bordeta es condicionarà el parc Joan Oró, a Pardinyes es crearà una rambla verda a Corregidor Escofet i al Barri Antic es pintaran les façanes dels edificis per fer-los més atractius visualment.

El projecte amb més vots (376) va ser prolongar el carril bici fins als instituts del Camp Escolar

Pel que fa a Magraners, hi ha hagut un empat entre dos propostes: millorar les escales dels carrers Soldevila i García Lorca o crear una àrea per a gossos. L’associació de veïns serà la que decideixi quin projecte tirarà endavant. Malgrat que el consistori va assegurar ahir que l’objectiu és començar els projectes abans de final d’any, el cert és que part de les actuacions dels primers pressupostos participatius encara no s’han iniciat.

La presidenta de l’associació de veïns del Camí de la Mariola, Marina Pifarré, s’hi va referir tot assegurant que “estem molt contents però pressionarem l’ajuntament les vegades que faci falta perquè la coberta es faci com més aviat millor, així com la resta de projectes de barris”.

El pati exterior i l’antiga escola de Malgovern.

El pati exterior i l’antiga escola de Malgovern.MAGDALENA ALTISENT

tracking