SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Primer judici a un policia per les càrregues policials de l'1-O a Lleida

Li demanen 4 anys d’inhabilitació per clavar un cop de puny a un votant a l’EOI

Actuació policial contra els votants a l’EOI l’1 d’octubre.

Actuació policial contra els votants a l’EOI l’1 d’octubre.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida va acollir aquest dimecres el primer judici per les càrregues policials contra votants de l’1-O (imatges). La víctima és un jove que va resultar ferit mentre esperava per votar al col·legi electoral de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) al barri de Pardinyes.

Segons la víctima, l’agent de la Policia Nacional acusat li va clavar un cop de puny a la mandíbula, a més d’agafar-lo pels braços. Durant la vista oral, el jove va ratificar la denúncia que va presentar en el seu dia contra l’agent, del qual tenia constància del número d’identificació.

El policia, que va declarar en el judici mitjançant una videoconferència des de Sevilla, va negar els fets.

La defensa del jove ferit va sol·licitar que s’imposi a l’agent una pena de multa d’un a tres mesos per un delicte lleu de lesions, a més de demanar que se l’inhabiliti per a l’exercici d’un lloc de funció pública durant quatre anys. També va sol·licitar que atengui el pagament de responsabilitat civil pels danys causats al jove. El judici va quedar vist per a sentència.

Es tracta de la primera vista que se celebra per la repressió policial durant la celebració del referèndum sobre la independència de Catalunya de l’1 d’octubre passat. Més d’un centenar de persones van resultar ferides per l’actuació de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a les comarques lleidatanes.

Actualment, els jutjats de Lleida i de Solsona mantenen obertes quinze causes que engloben 65 víctimes de les càrregues policials. Totes estan representades per advocats que formen part de l’associació Advocacia per la Democràcia de Lleida.

El judici arriba després que dilluns l’entitat ratifiqués la querella presentada contra la subdelegada del Govern central a Lleida, Inma Manso, i el coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, per ordenar les càrregues. Els acusen de delictes com prevaricació, tortures o contra drets fonamentals. Així mateix, el dia 13 passat va declarar un veí ferit durant les càrregues del col·legi electoral de Benestar Social.

tracking