SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Li neguen una indemnització per 20 anys de treball amb el seu exmarit

Una lleidatana demanava 440.000 euros per dos dècades de convivència per aquest concepte i per les tasques domèstiques || El tribunal diu que ja ha estat compensada

Imatge de l’Audiència Provincial de Barcelona.

Imatge de l’Audiència Provincial de Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Barcelona ha denegat una indemnització de 440.000 euros a una dona lleidatana que va demandar la seua exparella després de 20 anys de relació i sol·licitava que li pagués aquesta quantitat pel seu treball a l’empresa que tenia amb ell. Concretament, sol·licitava 350.000 euros per raó de treball i una pensió compensatòria de 1.500 euros al mes a pagar durant cinc anys (90.000 euros). Concretament, la secció civil de l’Audiència de Barcelona considera que la dona, amb l’acord de divorci, ja va ser prou compensada.

El tribunal estima el recurs presentat pel demandat, representat per l’advocat Enric Rubio, ja que en el plet en un jutjat de primera instància sí que es va establir una pensió compensatòria de 1.200 euros al mes durant tres anys, un total de 43.200 euros.

Un jutge sí que va establir inicialment que l’exmarit li havia de pagar 43.200 euros de pensió

La dona va al·legar que havia treballat sis anys a l’empresa familiar sense sou, no havia cotitzat mínimament per a una pensió de jubilació i que era l’assistent domèstica. L’Audiència de Barcelona, quant als 350.000 euros per raó de treball, afirma que encara que el marit té un patrimoni més gran que ella, “les atribucions patrimonials a l’esposa” en l’acord de divorci sumen una quantitat “superior a la meritada i no és procedent concedir-li una compensació econòmica” per aquest concepte.

Quant a la prestació compensatòria, a raó de 1.500 euros al mes durant cinc anys, el tribunal determina que “la separació no ha produït un desequilibri econòmic (...) i tota la correlació de fets són suficients per deduir que l’esposa ha recuperat la seua capacitat econòmica directa o indirecta” i s’ha acreditat que “va rebre ingressos regularment”.

Per tot plegat, l’Audiència de Barcelona considera que “la pensió establerta en sentència no és correcta i ha de deixar-se sense efecte”. Així mateix, desestima el recurs de la dona i estima parcialment el recurs presentat per l’home.

Un altre empresari va ser condemnat a pagar 180.000 € per aquesta causa L’Audiència Provincial de Lleida, en una demanda similar però amb resultat totalment oposat, va dictaminar que un altre empresari lleidatà havia d’indemnitzar la seua exdona amb 180.000 euros pels guanys a l’empresa familiar. Es tracta de la resolució d’una demanda de divorci d’un matrimoni de Lleida que es va separar després de 20 anys de convivència i amb dos fills. Gran part de la indemnització (150.000 euros) eren per beneficis derivats del treball que va desenvolupar la dona (amb nòmina) a l’empresa del seu exmarit. En el judici es va acreditar que la diferència de patrimoni entre tots dos es podia valorar en 1,5 milions. El tribunal va considerar que la dona va contribuir amb el seu treball a l’increment patrimonial. També va obligar a compensar-la amb 30.000 euros més.

tracking