SEGRE

POLÍTICA PAERIA

El ple tomba les bases d’un concurs de 7,5 milions al no donar suport Cs al govern

S’absté en les condicions per licitar la gestió integral de les telecomunicacions municipals, el PP hi vota a favor amb Salmerón i la resta d’oposició s’hi oposa || Aprovat el compte general de l’EMU

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Paeria va tombar ahir el plec de condicions per treure a concurs per 7,5 milions la gestió integral de les telecomunicacions municipals després que només li donessin suport PSC, PP i l’edil no adscrita Rosa Maria Salmerón, que sumen onze vots, mentre que PDeCAT, Crida i Comú hi van votar en contra (dotze vots) i els quatre edils de Ciutadans es van abstenir. Es tracta d’una situació poc comuna, ja que aquest grup vota habitualment en el mateix sentit que el govern del PSC. La portaveu de CS, Ángeles Ribes, va argumentar que la preocupa que aquest macroconcurs sigui un “generador de monopoli” i els grups que van rebutjar el plec van reclamar que es liciti per lots perquè puguin optar petites empreses locals i que inclogui programari lliure. La primera tinent d’alcalde, Montse Mínguez, els va acusar d’oposar-se sense raons i va dir que retornaran el plec als tècnics perquè “revisin les clàusules”. En canvi, l’ordenança de Paisatge es va aprovar amb l’abstenció d’ERC, Crida i Comú i la que regula els abocaments al clavegueram, per unanimitat. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va advertir que l’aplicaran amb contundència.

D’altra banda, el compte general de l’Empresa Municipal d’Urbanisme va ser aprovat amb l’aval del govern del PSC, Cs, PP i l’edil no adscrita Rosa Maria Salmerón i el rebuig de PDECAT, ERC, Crida i Comú, que veuen una excessiva dependència de la Paeria i van insistir a liquidar-la o remunicipalitzar-la. La presidenta de l’EMU, Montse Mínguez, va defensar la solvència econòmica de l’ens, que va tancar l’any amb un resultat positiu de 129.000 euros i un deute de 60 milions. Va dir que gestiona 605 pisos i va recordar que en la negociació del cartipàs van proposar dissoldre-la “i els que ara ho demanen s’hi van negar”. Toni Postius (PDeCAT) només va intervenir per anunciar el seu vot contrari i Mínguez li va recriminar no atrevir-se a defensar la querella que va presentar contra diversos integrants de l’EMU per presumptes delictes comptables. ERC va considerar que la “inviabilitat i dependència financera municipal fa urgent la seua dissolució i absorció per la Paeria”; la Crida hi veu “opacitat” i una “obsessió per mantenir-la”, però va dir que no volen dissoldre-la; i el Comú creu que la seua funció es podria fer des d’un departament municipal. Per la seua part, Cs va dir que els que voten en contra només volen “bloquejar els comptes” i Joan Vilella (PP) va apostar per “integrar l’EMU a l’ajuntament com a oficina municipal d’habitatge”.

La tinent d’alcalde Montse Parra va demanar als proposadors temps per parlar amb els veïns i van respondre que n’atorguen fins a l’octubre, “o hi haurà manifestacions”.

L’alcalde va dir que espera resoldre la situació abans i va afegir que veïns i plataforma opinaran sobre el nou nom. En canvi, la moció del Comitè en Defensa de la República de Cappont que reclama batejar com a 1 d’Octubre la plaça davant del CAP del barri, on hi va haver càrregues policials l’1-O, va ser rebutjada per PSC, Cs i Partit Popular i Salmerón es va abstenir. La resta de grups li van donar suport. Parra veu la moció “prematura” i va instar a esperar perquè “és el temps el que ha de decidir si va ser un dia històric”. Els proposadors van apuntar que insistiran i que, si no és ara, aquest nom “s’acabarà posant”.

Van defensar un alberg públic i van criticar incloure atenció a temporers. La Crida hi va votar en contra i el Comú es va abstenir en la pròrroga del conveni amb la Fundació Champagnat per a la cessió del Calidoscopi per a activitats educatives. I el Comú va rebutjar el conveni amb el club FiF per renovar els camps de futbol de Ciutat Jardí.

tracking