SEGRE

EDUCACIÓ MATRÍCULA

Els col·legis de Lleida han perdut un de cada deu alumnes de P-3 en cinc anys

Els alumnes inscrits per al curs vinent a P-3 a les escoles de les comarques de Lleida són 3.990, cent setanta-quatre menys que en el que s’ha acabat i 440 menys que fa cinc cursos, període en què el descens acumulat s’eleva al 10%. Aquesta situació provocarà el tancament de tres grups en sengles col·legis concertats.

Imatge d’una de les reunions dels pares afectats per l’‘overbooking’ a Cappont.

Imatge d’una de les reunions dels pares afectats per l’‘overbooking’ a Cappont.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La contínua caiguda de la natalitat els últims anys es fa notar ja de forma significativa en el nombre de nous alumnes que accedeixen als col·legis de la demarcació de Lleida. Per al pròxim curs, els inscrits a P-3, nascuts el 2015, són 3.990, 174 menys que en el que acaba de concloure, segons va informar el delegat d’Ensenyament, Carles Vega.

L’estadística oficial de la conselleria reflecteix que fa cinc cursos, el 2013-14, hi havia 4.430 nens de P-3, la qual cosa representa que en aquest període el nombre s’ha reduït en 440, pràcticament un 10%. Aquesta tendència anirà encara a més en els propers anys. I és que cal tenir en compte que, com va informar SEGRE, els nascuts a Lleida el 2016 (que arribaran a les aules de P-3 el curs 2019-20) van ser 3.821, xifra que el 2017 va tornar a caure fins als 3.732.

El descens no afecta igual tots els centres ni municipis, per la qual cosa hi ha centres on es tanca algun grup mentre que en d’altres s’obre. A nivell general, Vega va concretar que el curs vinent l’escola concertada perdrà tres línies (grups) de P-3 en sengles centres de Lleida, Tàrrega i Balaguer.

Pel que fa a la pública, el balanç serà lleugerament positiu, ja que guanyarà dos línies. A tota la província hi ha 100 escoles públiques completes i 103 d’agrupades en 31 zones escolars rurals (ZER)

En canvi, la Secundària viu un procés invers, ja que rep els alumnes que van iniciar la Primària durant el boom de la immigració. En aquest sentit, Vega va detallar que els inscrits a primer d’ESO són 4.365, 115 més que el curs passat. Així mateix, va afirmar que “no descartem” abordar la construcció del reclamat institut de Cappont.

D’altra banda, Vega va subratllar que una de les línies bàsiques que seguirà Ensenyament en aquesta legislatura és combatre tant la segregació social com la de gènere. “La segregació per sexes a les escoles no és viable, no és vàlid dir que els nens i les nenes treballen millor per separat”, va afirmar. A Lleida, aquest és el sistema que apliquen els col·legis Arabell i Terraferma.

Imatge d’una de les reunions dels pares afectats per l’‘overbooking’ a Cappont.

Imatge d’una de les reunions dels pares afectats per l’‘overbooking’ a Cappont.SEGRE

tracking