SEGRE

Detingut el caporal responsable de la informàtica de la Urbana de Lleida

Ha quedat en llibertat després de declarar davant de la Policia Nacional en una operació contra un suposat frau en la contractació de la de gestió de la base de dades de la policia local

La comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida.

Detingut el caporal responsable de la informàtica de la Urbana de LleidaMagadalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut aquest dimarts el caporal d'informàtica de la Guàrdia Urbana per un suposat frau en la contractació de la gestió de la base de dades de la policia local. El caporal ha quedat en llibertat després de declarar davant de la UDEF de la Policia Nacional i haurà comparèixer davant del jutge quan sigui requerit. Cinc agents d'aquest cos s’han presentat aquest dimarts al matí a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida en el marc d’una operació a tot l’Estat per una suposada contractació irregular de la gestió de les bases de dades per a policies locals. Segons la primera tinent d'alcalde, Montse Mínguez, la investigació a Lleida no inclou el contracte de gestió semafòrica i radars, que està gestionada per una empresa diferent a la investigada.

Durant el matí, els agents de la Policia Nacional han escorcollat l’ordinador del caporal responsable d’informàtica de la Urbana, segons ha explicat als mitjans l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. El paer en cap ha afirmat que es tracta d’una aplicació de gestió de policies locals molt comuna als ajuntaments de l’Estat.  Mitjançant un comunicat, l'ajuntament ha defensat "la transparència que s’aplica en les contractacions i tots els procediments administratius" i ha manifestat la seua permanent voluntat de col·laboració amb els cossos policials i la justícia.

Es tracta d'una operació dirigida per la Fiscalia Anticorrupció i pel Jutjat numero 2 de Badalona contra diversos consistoris i l'empresa Aplicacions Gespol de Barcelona per investigar possibles trampes en la contractació de la gestió de bases de dades policials, que seria el cas de Lleida, i en altres consistoris, en la gestió de les multes i la regulació del trànsit amb semàfors.

Mitjans de comunicació, davant del Palau de la Paeria.

Operació policial a l'ajuntament de Lleida per suposada contractació irregular del servei de semàforsSanti Costa Domingo

tracking