SEGRE

OCUPACIÓ CONJUNTURA

Els instal·ladors alerten de la falta de relleu generacional al sector

Asseguren que falta personal i amb formació per assumir el volum de treball || Adverteixen que, si segueix així, pujaran els preus i es crearà una “bombolla”

Imatge d’arxiu d’un instal·lador revisant un radiador a Lleida.

Imatge d’arxiu d’un instal·lador revisant un radiador a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“La situació és dramàtica, tant per a nosaltres com la resta de treballs manuals. No hi ha gent, falta formació i no donem l’abast.” Així resumeix la situació del sector el president de l’agrupació d’instal·ladors dels serveis de la construcció (AGRISEC), Xavier Ferrer. I és que la falta de mà d’obra i de nous titulats en l’àmbit dels instal·ladors i electricistes ha fet saltar les alarmes al gremi davant de la falta d’un relleu tant generacional com de formació. “Cada dia necessitem més formació en tecnologia que la majoria dels nostres empleats o no disposa o no pot accedir-hi, necessitem gent jove més formada però la professió no és atractiva i això crea un problema per a la nostra viabilitat”, va explicar el president del Gremi d’Instal·ladors, Joan Fornés.

Fa uns mesos, aquestes dos entitats confiaven en la Formació Professional Dual com una solució a la falta de relleu generacional, però ara no veuen que sigui possible. “Entre totes les empreses del sector d’instal·lació de Lleida ens hem de rifar els deu estudiants que surten cada any en aquesta especialitat”, recalca Ferrer.

“En aquest sector cada dia fa falta més formació i per això necessitem gent jove i formada”, al·leguen

“Si no es posa remei aviat a aquesta falta de personal jove a Lleida, ja sigui impartint més formació o fent més atractiva la nostra professió, es reduiran les empreses del sector i els treballadors i pujaran els preus dels nostres serveis, es pot crear una bombolla en la nostra professió per la manca de treballadors”, va concloure Ferrer. Fornés, per la seua banda, considera que el futur de la professió passa perquè “molts enginyers acabin treballant en aquest sector, que cada vegada està més especialitzat, és necessari afrontar-ho ja, abans que sigui tard”, va concloure el president dels instal·ladors.

tracking