SEGRE

Tres detinguts a Lleida per robar joies a dones d'edat avançada amb estrebades

Es tracta d'una parella i el seu fill, menor d'edat, qui s'encarregava presumptament dels robatoris violents

Foto d’arxiu de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.

Foto d’arxiu de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home i una dona, de 42 i 31 anys, i el seu fill menor d'edat, per presumptes robatoris amb violència a dones d'edat avançada. La parella, veïns de Lleida i de nacionalitat romanesa, va ser arrestada dimarts passat i està acusada d'induir el seu fill a cometre el delicte, mentre que el menor, que va ser detingut el dia 20 de juny, seria el presumpte autor dels robatoris.

Des de principis d'aquest any els mossos van obrir una investigació arran un degoteig de robatoris amb violència de cadenes i penjolls a senyores d'edat avançada a la ciutat de Lleida. En tots els casos un grup de menors s'abraonaven sobre les víctimes i els estiraven violentament les joies més accessibles i fugien del lloc corrent. Segons la policia, els assalts s'havien produït als carrers la Mercè, Bisbe Irurita, plaça dels Pagesos, Doctor Combelles i Vallcalent. Els investigadors es van centrar en aquesta zona, amb epicentre a la plaça de l'Escorxador, i van establir un dispositiu de control que va permetre detectar un grup de menors, d'un mateix entorn familiar, com a presumptes autors dels fets. La investigació va poder determinar que estarien relacionats amb tres robatoris més de les mateixes característiques ocorreguts l'estiu de l'any passat.

El passat 20 de juny van detenir un dels menors, de 14 anys d'edat, que hauria participat en tots els robatoris. Un cop a comissaria va passar a càrrec de la Fiscalia de Menors. Posteriorment els mossos van detectar les vendes de les joies sostretes, en establiments de Lleida, per part del pare i la mare del menor detingut. Davant els fets aquest dimarts els van detenir com a presumptes inductors d'un total de nou robatoris amb violència i intimidació. La mare va quedar en llibertat després de declarar a comissaria i el pare passarà properament davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

tracking