SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Velocitat excessiva en un accident amb dos joves lleidatanes mortes

El cotxe anava com a mínim a 117 km/h en un tram de 40 km/h a Tarragona, segons els Mossos || El conductor, imputat per delictes d’homicidi per imprudència

El vehicle va caure per un talús d’onze metres d’altura després d’impactar contra la rotonda.

El vehicle va caure per un talús d’onze metres d’altura després d’impactar contra la rotonda.ÀNGEL JOANPERE/DIARI DE TARRAGONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han determinat que el cotxe que el passat 3 de febrer va tenir un accident a Tarragona en què van morir dos joves lleidatanes que viatjaven com a ocupants va accedir a la rotonda de les Gavarres a una velocitat mínima de 117 quilòmetres per hora quan la velocitat màxima permesa era de 40 km/h. D’aquesta forma, es confirmaria la conducció temerària, que és un dels delictes que els Mossos van imputar al conductor, un veí de Lleida de 22 anys. També l’investiguen per un doble delicte d’homicidi per imprudència i conducció sense haver obtingut mai el carnet.

La policia catalana ja ha entregat l’informe al jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona que investiga el cas. L’informe, tanmateix, també determina que, malgrat que les agulles del velocímetre es van quedar bloquejades als 145 km/h, “les dades que mostra no es corresponen amb la velocitat real, que era de 117 km/h. El cotxe va caure per un talús d’onze metres d’altura i va anar a parar a l’A-7. Un conductor que va presenciar l’accident ja va afirmar al jutge que el vehicle circulava a una “velocitat tremenda”, com va publicar aquest diari al maig. A conseqüència de l’impacte, el cotxe va provocar danys a la via valorats en prop de 5.000 euros. El jove podria arribar a enfrontar-se a una petició de més de deu anys de presó pels delictes. El Codi Penal preveu entre un i quatre anys de presó per homicidi imprudent (està acusat de dos delictes); de sis mesos a dos anys de presó per conducció temerària i de tres a sis mesos per conduir sense carnet.

A conseqüència de l’accident van morir les dos acompanyants, que viatjaven a la part davantera i posterior del vehicle: Elisenda Calderó López, de vint-i-set anys i veïna d’Alcoletge (encara que amb molts vincles a Aitona i Seròs), i Tamara Hernando González, de dinou anys i del barri lleidatà del Secà de Sant Pere. El conductor va ser rescatat de l’interior del cotxe en estat greu. Una de les famílies de les víctimes, representada pel lletrat Xavier Prats, s’ha personat com a acusació particular en una causa penal que encara s’instrueix.

tracking