SEGRE

EDUCACIÓ UNIVERSITATS

La UdL ha de renunciar a un grau amb cent interessats

L’havia d’aprovar una comissió que no es va reunir a causa del canvi de Govern || Disseny Digital i Tecnologies Creatives

L’avís que apareix a la pàgina del nou grau de la UdL.

L’avís que apareix a la pàgina del nou grau de la UdL.UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El canvi de Govern després de tirar endavant la moció de censura ha impedit finalment que la Universitat de Lleida pugui impartir el curs vinent la seua primera titulació de tres anys. És el grau de Disseny Digital i Tecnologies Creatives, amb quaranta places a l’Escola Politècnica Superior. La raó és que el canvi d’Executiu implica també la renovació dels responsables del Consell d’Universitats, cosa que va obligar a anul·lar la reunió en què s’havia d’aprovar aquesta titulació. Tres setmanes després, aquesta reunió encara no s’ha fet, i avui acaba el període de preinscripció per al curs que ve. “En el moment de la moció de censura teníem l’esperança que al cap de tres setmanes hi podria haver una reunió, però no ha estat així, ha estat un cúmul de mala fortuna”, va explicar ahir el director de la Politècnica, Francesc Giné.

“La moció de censura va ser divendres i la comissió ho havia d’aprovar dilluns, de manera que aquest grau, que era pioner a Lleida, no podrà impartir-se el curs que ve i és una llàstima, perquè hi havia prop d’un centenar d’estudiants que hi estan interessats”, destaca Giné. Davant d’aquesta situació, la universitat proposarà com a mesura temporal que els interessats en aquest grau puguin fer el de Tècniques d’Interacció Digital i de la Computació al campus d’Igualada i, una vegada el Consell d’Universitats aprovi el grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives, es traslladi l’expedient dels estudiants que vulguin iniciar aquesta titulació en el curs 2019-20. “Es tracta d’una mesura temporal, aquests dos graus són bastant similars. El d’Igualada està més centrat en el món informàtic i el que està pendent de ser aprovat tracta més el disseny, però els alumnes que vulguin fer el trasllat d’aquí a dos cursos se’ls validarà aproximadament el 60 per cent de les assignatures de primer”, va recalcar Giné, que està “totalment convençut” que aquest nou grau es podrà impartir a la Universitat de Lleida d’aquí a dos cursos. Giné també va afegir que aquesta situació també afecta quatre graus d’altres universitats.

tracking