SEGRE

SERVEIS SOCIALS EQUIPAMENTS

Adjudiquen finalment el centre de dia de Santa Clara

Per a un període de dos anys i per aproximadament 300.000 euros || També es renova la concessió del de Magraners

Imatge de l’interior de l’antic convent de Santa Clara.

Imatge de l’interior de l’antic convent de Santa Clara.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha adjudicat la gestió dels centres de dia per a la tercera edat de Santa Clara, al Centre Històric, i el del barri de Magraners per als pròxims dos anys. D’una banda, Accent Social dirigirà el primer després d’haver-l’hi adjudicat per un import total que ascendeix a 312.504,20 euros, IVA inclòs, i al seu torn Fundació de Serveis de Suport farà el mateix en el segon per 298.267,20 euros. El centre de Santa Clara, ubicat al carrer Lluís Besa i destinat a persones grans que necessiten assistència social però que encara poden viure soles, té concertades per la Generalitat un total de vint places de les trenta de les quals disposa.

El concurs per a l’adjudicació es va licitar fa uns mesos després d’haver estat aturat diversos anys. L’estiu passat es va utilitzar per acollir el centre d’atenció a temporers. L’antic convent es va rehabilitar el 2015 i fins ara només es trobava en servei la part que utilitzen els Castellers i altres entitats culturals.

Els veïns han reclamat en reiterades ocasions que es posi en marxa i a l’últim ple, l’alcalde, Àngel Ros, va assegurar que aquest mes de juliol ja entraria en funcionament. D’altra banda, el centre de dia de Magraners també té concertades vint places per la Generalitat i fa anys que funciona.

Es va inaugurar a finals del 2010, però no va entrar en funcionament fins al mes d’abril del 2012. Fins aleshores només havia funcionat com a menjador de la llar de jubilats del barri.

L’equipament disposa d’un total de tres-cents metres quadrats i ofereix serveis de fisioteràpia, rehabilitació, perruqueria, dutxa geriàtrica, així com sales de tallers o cursos, cuina o un menjador, entre d’altres.

L’ajuntament va detectar a finals de l’any passat que aproximadament unes 109 persones a la ciutat són o seran susceptibles de ser usuaris d’aquesta mena de centres d’ajuda per a gent de la tercera edat.

tracking