SEGRE

JUSTÍCIA ACTIVITATS

Conferències a Lleida i Guissona dels familiars dels joves d’Altsasu

La mare d’una dels condemnats, ahir, a Guissona.

La mare d’una dels condemnats, ahir, a Guissona.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos membres de la plataforma Altsasu Gurasoak, formada per pares i mares dels joves de Navarra condemnats per una agressió a dos guàrdies civils, es van traslladar ahir a Guissona i Lleida per, sota el lema “Demà pots ser tu”, denunciar la situació d’impotència a la qual s’han vist sotmesos per l’actuació tant de la Guàrdia Civil com de la justícia espanyola. La mare d’una dels condemnats, Edurne Goikoetxea, va manifestar que les detencions “van ser arbitràries, no se’ns va notificar res i a més al judici no es van acceptar els testimonis ni les proves de la defensa”.

Explica també que els guàrdies civils es van negar a declarar davant la policia i que el cas es va portar directament a l’Audiència Nacional. L’altre membre de la plataforma, Polentzi Goikoetxea, va explicar que “com ha passat a Catalunya amb els presos polítics”, a Navarra s’hi han bolcat donant suport als joves.

A Guissona, l’acte organitzat pel CDR va reunir un centenar de persones a l’ajuntament. A Lleida va ser a l’Ateneu Popular de Ponent.

tracking