SEGRE

Diversió i reivindicació en la Transèquia de la Partida de Montcada

Transèquia de la Festa Major de Partida de Montcada

Transèquia de la Festa Major de Partida de MontcadaAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones s’han reunit aquest matí a esmorzar al restaurant la Dolceta per donar el tret de sortida al dia de la Transèquia de la partida de Montcada. Fins a set barques van participar en l’edició número 29 d’aquesta activitat nàutica de la qual és anada al davant de les Festes Majors de Montcada. Com ja és tradició, el veí Miquel Balué va convidar tots els assistents a una sardinada, per agafar forces abans de baixar amb les barques per la séquia del canal de Pinyana que passa per l’Horta de Lleida.

Una hora de recorregut en la qual els participants, a més de demostrar els seus dots de creativitat i enginyeria, han hagut de superar les proves de la Gym Sèquia, proposades per la comissió de festes de la partida de Montcada. Un exemple ha estat la de conservar intacte un ou durant tot el trajecte. N’han arribat cinc dels set que van oferir als participants en començar el descens. En arribar a la meta, els esperava una bàscula on havien de pesar la roba molla. Qui més pes aconseguia, sumava punts per fer-se vencedor de la Gym Sèquia.

Les barques guanyadores de la 29 edició han estat Beer Kings, Sèquia Gallery i Porto Montcada, per ordre de pòdium. La primera simulava un vaixell víking, la segona, era una galeria de fotos de les 29 edicions de Transèquia i la tercera homenatjava el "porc de Montcada". Entre els participants, hi va haver altres propostes més reivindicatives, com la barca de guàrdia civils alçant-se en crítica a l’1 d’octubre.

tracking