SEGRE

BARRIS DENÚNCIES

Veïns de Lleida exigeixen solucions per a les pudors nocturnes que pateixen a l'estiu

Veïns de la Bordeta i Magraners exigeixen solucions per a les pudors nocturnes que pateixen a l’estiu || Fa vint anys que suporten aquest problema

Vista aèria del polígon d’El Segre amb el barri de la Bordeta al fons.

Vista aèria del polígon d’El Segre amb el barri de la Bordeta al fons.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com cada estiu des de fa almenys vint anys, els barris de la Bordeta i Magraners pateixen pudors a la nit. Els veïns, que diuen que fa olor de granja, pinso cremat i fins i tot animals morts, coincideixen que la fetor ha de procedir d’alguna empresa del polígon. “La fetor comença a partir de les 23.00 hores i la pudor es cada vegada més forta fins a mitjanit. Després ja no es percep tant, potser perquè t’hi acostumes o perquè realment disminueix”, coincideixen molts veïns que viuen al voltant de l’institut Maria Rúbies de la Bordeta, la part del barri més propera al polígon.

Molts asseguren que això passa durant tot l’any, però a l’estiu es nota més perquè obren les finestres a l’hora de dormir. Per sort, no és cada nit. En aquest sentit, el president veïnal de Magraners, Juan Gallardo, va assenyalar que depèn de la direcció del vent, i “per aquest motiu hi ha dies que es nota i n’hi ha que no”.

A més a més, usuaris de la discoteca Biloba, situada a la carretera LL-11 al costat del cementiri, també van assegurar que algunes nits també se sent “aquesta fetor insuportable”, per la qual cosa és bastant desagradable ballar a l’aire lliure.

Per la seua banda, la presidenta veïnal de la Bordeta, Mari Carmen Guerrero, està farta de denunciar la situació cada estiu. “La Paeria ha de portar a terme una inspecció i esbrinar d’on procedeixen aquestes olors, no podem estar sempre igual”, va assenyalar, i va afegir que han de tancar les finestres a la nit per dormir “amb la calor que fa”.

En aquest sentit, un veí del carrer d’Agramunt va lamentar que hagin d’obrir l’aire condicionat a la nit, “tan bé que dormiríem amb les finestres obertes”. Va ser l’estiu de l’any 1998 quan l’associació veïnal de la Bordeta va alertar d’aquest problema. Aleshores, alguns veïns es queixaven que a banda de la fetor, es veia una pols negra que tapava les vies respiratòries, com si hi hagués alguna cosa que s’estigués cremant.

Van denunciar la situació al departament de Medi Ambient de la Generalitat, que després d’una inspecció va descartar que la pudor procedís d’una sola empresa i va instar una indústria a fer reformes. No obstant, han passat vint anys i el problema continua sense solucionar-se, malgrat les queixes reiterades dels veïns.

Vista aèria del polígon d’El Segre amb el barri de la Bordeta al fons.

Vista aèria del polígon d’El Segre amb el barri de la Bordeta al fons.SEGRE

Vista aèria del polígon d’El Segre amb el barri de la Bordeta al fons.

Vista aèria del polígon d’El Segre amb el barri de la Bordeta al fons.SEGRE

tracking