SEGRE

SANITAT DEMANDA

Reclama més de 184.000 euros per les seqüeles d'un accident laboral

Una infermera lleidatana a la qual el jutjat va reconèixer la incapacitat absoluta

Imatge d’arxiu de Cristina Díaz.

Imatge d’arxiu de Cristina Díaz.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una tècnica d’infermeria que va aconseguir que el jutjat li reconegués una incapacitat permanent després d’un accident laboral, ha presentat una demanda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè la mútua l’indemnitzi amb més de 184.000 euros per les seqüeles que va patir. Cristina Díaz, originària de Balaguer però que actualment resideix a Tarragona, reclama a la mútua a l’entendre que va cometre una negligència mèdica, una cosa que ja ha denunciat als tribunals, també per la via penal. Díaz ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l’acte que va desestimar la petició per silenci administratiu de reclamació de responsabilitat patrimonial.

Al tractar-se d’una quantitat tan elevada, el cas passa en mans del TSJC. El recurs arriba després que el Jutjat Social 1 de Tarragona li reconegués a Díaz el mes d’octubre passat la incapacitat absoluta al constatar que la lleidatana no podia treballar, com apuntava la mútua, al presentar greus seqüeles físiques i psicològiques.

A més, la sentència establia que havia de rebre una prestació del 100 per cent i no del 55 per cent, com havia establert la Seguretat Social. Una interlocutòria que ha estat recorreguda per la mútua davant del TSJC, que encara l’ha de resoldre. Fa més de quatre anys que Cristina Díaz lluita als tribunals perquè li reconeguin els seus drets i en l’aspecte mèdic per poder recuperar una mica de mobilitat. Per aconseguir-ho, el mes passat es va sotmetre a la quarta intervenció quirúrgica i denuncia que hagi hagut d’anar a la sanitat privada per fer-ho, concretament a la Clínica Quirón de Barcelona, sota la intervenció de l’equip del doctor Eduardo Mauri. Actualment, es troba en recuperació però l’evolució és positiva. Val a recordar que la mútua a la qual Díaz reclama una indemnització per les seqüeles que va patir va ser multada per Salut per mala praxi amb una sanció de 3.000 euros. La infermera també ha denunciat la mútua al ministeri de Sanitat, resolució que encara està pendent.

Díaz va tenir un accident mentre treballava a l’hospital Joan XXIII de Tarragona el 2014. Es va quedar coixa per lesions al genoll i ha denunciat en reiterades ocasions el mal tracte rebut per part de la mútua. El jutjat de Tarragona va reconèixer que les seqüeles psicològiques que té són derivades de l’accident.

tracking