SEGRE

ENSENYAMENT SERVEIS

Ensenyament aposta per instal·lar cantines als instituts

Preocupació a causa dels horaris de la jornada compactada

© Bargalló dóna suport als mestres de la Seu d’Urgell

© Bargalló dóna suport als mestres de la Seu d’UrgellCYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, va apostar ahir per les figures de les cantines als instituts que podrien permetre fer dinars amb garanties i evitarien que els alumnes en plena formació intel·lectual, física i d’hàbits alimentaris no mengin fins a les cinc de la tarda. Va mostrar preocupació pels horaris d’alguns estudiants amb jornada compactada i va explicar que se n’estàn avaluant les conseqüències. Segons va assenyalar Bargalló, els centres haurien de tenir un espai per menjar i creu que obrir cantines podria ser una solució per evitar que els joves estiguin tantes hores entre àpats. Bargalló va assenyalar que s’ha començat a treballar en el decret de menjadors i va explicar que es vol garantir que les Ampes puguin participar en la gestió d’aquests menjadors. El departament ha començat a analitzar les conseqüències “positives i negatives” de les “decisions horàries” que s’han pres en les últimes legislatures al voltant, sobretot, de la jornada compactada implantada als instituts.

Va afegir que va ser “precipitat” no deixar espais i temps per dinar amb la jornada compactada en què, en funció del municipi, un alumne pot ser que no arribi a casa fins passades les 4 de la tarda.

Bargalló va afegir que potser una pausa de més de dos hores era excessiva, però va criticar que es passés a no deixar ni cinc minuts per dinar. No va concretar els detalls d’aquesta proposta però va mostrar voluntat de caminar cap a la gratuïtat del menjador escolar com un servei més del sistema educatiu i va defensar que “al pressupost ideal”, les beques menjador no seria necessari que existissin.

tracking