SEGRE

LABORAL MOBILITZACIÓ

Un centenar de persones reclamen millores en el tracte als temporers

Els agricultors demanen “no criminalitzar” el sector i que es denunciïn casos concrets

Manifestació pels drets dels temporers, ahir, a Lleida.

Manifestació pels drets dels temporers, ahir, a Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un centenar de persones van sortir ahir als carrers de Lleida per denunciar la situació d’alguns dels temporers que treballen a la campanya de la fruita. Convocades per la plataforma Fruita amb Justícia, van denunciar que “cada anys es vulnera els seus drets bàsics”, en paraules de Nogay Ndiaye, portaveu de l’organització. Ndiaye, que va criticar que “en moltes ocasions no se’ls tracta com a persones”, va explicar que “gràcies als temporers, el sector agrícola lleidatà tira endavant”.

En la marxa, que va discórrer entre la subdelegació del Govern a la capital del Segrià i la Paeria, van participar representants del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), de l’entitat Aliança Ètnica i també hi va ser l’exdiputat de la CUP David Fernàndez. Al so de bongos i de consignes com “cap persona no és il·legal” o “nadiua o estrangera, la mateixa classe obrera”, els organitzadors van exigir a la Paeria i la resta d’administracions que no s’escudin en l’excusa de l’“efecte crida” per no proporcionar més places d’allotjament als temporers.

Per la seua part, el president d’Asaja a Lleida, Pere Roqué, va demanar que no es “criminalitzi” els pagesos i va instar que, si es coneixen casos concrets de condicions laborals inadequades dels temporers, que es denunciïn davant de la inspecció de Treball. En aquest sentit, va afirmar que, en aquesta campanya, el nombre d’inspeccions és més elevat del que és normal i va desitjar que les inspeccions s’incrementin també en altres sectors productius i no només al camp.

tracking