SEGRE

URBANISME PLANEJAMENT

Un centenar d'empresaris reclamen traslladar la CLH

En una al·legació conjunta al POUM, que limita futures activitats per seguretat || Afecta el Neoparc i part d’El Segre

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Uns 150 empresaris, la majoria del polígon Neoparc, al costat de l’LL-11, presentaran una al·legació conjunta al nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), ja que aquest limita futures activitats a la zona pròxima als dipòsits de combustible de la companyia CLH. Els afectats es van reunir ahir per informar-se sobre el pla i adoptar mesures en aquest sentit.

Segons l’advocat d’una de les empreses, Eduard Garcia, el nou pla preveu aplicar la normativa del 2007 de la Generalitat, que fixa un perímetre de seguretat en instal·lacions com les de CLH, davant de la possibilitat d’accidents greus. “No estem d’acord amb el redactat del POUM. El Neoparc està consolidat des de fa anys, per la qual cosa, aquesta normativa no hauria d’afectar les empreses igual que fins ara”, va considerar Garcia, que va dir que sí que s’hauria d’aplicar a nous polígons.

Els empresaris diuen que com que el polígon està consolidat, no els hauria d’afectar la normativa

En l’al·legació que presentaran, demanaran el trasllat dels dipòsits de la CLH, “ja que és la situació d’una empresa la que afecta les altres, i no han de primar els interessos d’uns per sobre d’altres”, va assenyalar. Va explicar que, a la reunió, alguns empresaris van assegurar que l’activitat d’aquests dipòsits és residual, per la qual cosa en cas que sigui així, també demanaran el cessament de la seua activitat.

El perímetre de seguretat que afectaria aquesta mesura del POUM inclou tot el polígon del Neoparc fins al cementiri. També afecta part del polígon d’El Segre fins a la fàbrica de cervesa San Miguel. Per la seua part, el tinent d’alcalde, Fèlix Larrosa, va assenyalar que han parlat amb els propietaris, “per la qual cosa esperem les al·legacions, ja que estem oberts a parlar”.

Precisament, la Generalitat va portar fa uns mesos a judici la Paeria perquè l’administració catalana considera que la discoteca Biloba vulnera la normativa per la seua proximitat als dipòsits de la companyia CLH, mentre la Paeria considera que s’ajusta a la normativa vigent.

Imatge de la reunió d’ahir amb empresaris del Neoparc.

Imatge de la reunió d’ahir amb empresaris del Neoparc.ÒSCAR MIRÓN

tracking