SEGRE

ECONOMIA TECNOLOGIA

El parc de Gardeny vol captar més empreses internacionals

Després d’aprovar el nomenament de Miquel Aran com a nou gerent

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell d’administració del parc científic i tecnològic de Gardeny va aprovar ahir el nomenament de Miquel Aran com a nou gerent, després que la comissió encarregada del procés de selecció el proposés a l’haver estat el candidat amb millor puntuació entre els nou presentats.

El president del consell, l’alcalde Àngel Ros, va explicar que Aran té una dilatada experiència en la gestió i la innovació agroalimentària i que el fet d’estar vinculat a diversos projectes internacionals d’aquest camp serà “molt útil” per a un dels seus principals reptes com a gerent, que és que s’instal·lin més empreses estrangeres al parc científic. Aran és enginyer agrònom, té un màster en Ciències del Sòl i prendrà possessió del càrrec l’1 de setembre. Ros també va destacar que Aran “va començar a treballar al laboratori de sòls de la Diputació, per la qual cosa sap el que és gestionar una entitat pública i una de les seues principals tasques serà que vinguin més empreses al parc, seguint el treball que va fer el seu antecessor, Josep Clotet”.

Va ser la facturació de les 131 empreses del parc científic l’any passat, 27,5 més que el 2016

Aran va succeir Clotet després que aquest abandonés el càrrec l’estiu passat per jubilació. Des d’aleshores el tinent d’alcalde, Rafel Peris, va assumir el càrrec de forma interina.

Paral·lelament, el consell també va fer balanç de la gestió del parc el 2017, destacant l’augment del nombre d’empreses. “En aquest exercici hi havia 131 empreses al parc, 16 més que el 2016, amb 1.800 treballadors i que van tenir una facturació de 151,5 milions d’euros, 27,5 més que l’any anterior”, va detallar Ros.

Per la seua part, el vicepresident del consorci, el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, va afegir que esperen que a començaments de l’any vinent es reprengui la rehabilitació de l’edifici de l’antiga caserna d’artilleria de Gardeny, que fa diversos anys que està paralitzada, i que el fins ara director científic del Jardí Botànic Font i Quer, més conegut com a Arborètum, Josep Antoni Conesa, passa a ser director global del complex.

Un instant de la reunió del consell del parc, ahir.

Un instant de la reunió del consell del parc, ahir.ITMAR FABREGAT

tracking