SEGRE

SUCCESSOS BALANÇOS

“Emergència viària” al disparar-se les morts en accidents de trànsit

Les carreteres catalanes han registrat 92 víctimes en sis mesos, un 42% més que el 2017 || Lleida, única província en la qual ha descendit el nombre de morts

Crespín va visitar la Prefectura Provincial de Trànsit a Lleida.

Crespín va visitar la Prefectura Provincial de Trànsit a Lleida.SUBDELGACIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El primer semestre del 2018 ha tancat amb 92 morts i 78 accidents mortals en carreteres catalanes, un 42% i un 30% més respecte al mateix període de l’any anterior, una situació que ahir el Govern va qualificar de situació d’“emergència viària”, i va apel·lar a la responsabilitat dels conductors. Malgrat aquests registres, Lleida és l’única província catalana en la qual el nombre de víctimes mortals ha descendit, al passar de les 18 del primer semestre de l’any passat a les 17 d’aquest, la qual cosa representa un descens del 5,5%.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va explicar que el departament centrarà els seus esforços a continuar aplicant mesures de contenció per reconduir l’augment de la sinistralitat que s’està registrant aquests últims mesos. “Estem lluny dels objectius fixats per a l’any 2020 de reduir la sinistralitat al 50% respecte al 2010 i més encara els de sinistralitat zero el 2050”, va lamentar.

Aquest estiu s’engegarà un nou doble radar per tram a l’A-2 a l’Anoia

D’aquesta forma, es va anunciar la implantació de tres nous radars de tram, dos a l’autovia A-2 i un a l’AP-7. El doble radar de l’A-2 es posaran en marxa aquest estiu al tram dos, a l’A-2 entre Jorba i Argençola, a l’Anoia, que se sumarà al que hi ha entre Tàrrega i Vilagrassa, que funciona des del desembre de l’any passat i que cada dia detecta unes quaranta infraccions, com va informar aquest diari. Buch també va anunciar que continuaran desplegant diferents controls a les zones de trànsit de lleure i continuaran implementant mesures de separació a aquelles carreteres de dos sentits. “Preferim trobar-nos cues que morts”, va afirmar.

Respecte a les causes principals dels accidents, les distraccions ocupen el primer lloc (24% dels casos), encara que són les que menys han augmentat. Les altres causes són l’excés de velocitat i la conducció sota els efectes de l’alcohol i també de drogues.

Més d’un cotxe per cada dos habitants a les comarques lleidatanes

? La província de Lleida, que compta amb 428.418 habitants, té un cens total de prop de 250.000 conductors i 345.105 vehicles. Aquestes dades les va donar a conèixer ahir la Prefectura Provincial de Trànsit a Lleida durant la visita que va fer el subdelegat del Govern espanyol, José Crespín. És a dir, hi ha més d’un vehicle per cada dos habitants.

tracking