SEGRE

SEGURETAT OPOSICIONS

Només un 15% dels 213 candidats a urbà va passar les proves teòriques

Els 32 aprovats van superar les proves físiques

Una aspirant durant el transcurs de la prova física celebrada ahir a la pista de les Basses.

Una aspirant durant el transcurs de la prova física celebrada ahir a la pista de les Basses.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les proves de cultura general i de temari específic van provocar una escabetxina entre els 213 candidats que optaven a una de les cinc places per a agent de la Guàrdia Urbana, al superar la prova només un 15 per cent dels aspirants. Aquests 32 aprovats van fer ahir les proves físiques a la pista municipal de les Basses i tots la van superar, per la qual cosa només els quedarà fer avui el test psicotècnic, obtenir el certificat mèdic i esperar els resultats per saber si podran optar a una d’aquestes cinc places.

Un total de 213 persones van formalitzar la inscripció en aquestes oposicions, encara que vuit ja van ser excloses d’entrada al no complir algun dels requisits.

Els candidats que han passat totes les proves faran avui mateix el test psicotècnic i mèdic

En la prova de cultura general van aparèixer preguntes com de quina localitat lleidatana és originari l’actual seleccionador de Bèlgica (Robert Martínez), qui és el vicepresident i conseller d’Economia de la Generalitat (Pere Aragonès) o qui ha sigut l’últim guanyador del Giro d’Itàlia (Chris Froome). Dels poc més de 200 candidats que es van presentar a la prova, només 37 la van superar i la qualificació més alta va ser un 7,75. A la prova de coneixements teòrics només van suspendre cinc d’aquests 37 candidats i la nota més alta va ser un 9 i tots van superar la prova de català. Malgrat que el nombre de candidats per optar a una plaça d’urbà ha augmentat respecte a l’any passat (de 103 el 2017 a 213), no s’ha vist reflectit en el nombre d’aprovats en les proves escrites, ja que l’any passat les van superar 59, 27 més que en les oposicions d’aquest mes. La convocatòria de cinc places ha coincidit amb l’anunci de 10.000 places públiques convocades per la Generalitat.

tracking