SEGRE

EDUCACIÓ AVALUACIÓ

Apugen la nota a 87 exàmens de selectivitat per 400 reclamacions

Alumnes de 6è de Primària i 4t d’ESO, amb millors notes que la mitjana catalana

Els alumnes es van examinar de la selectivitat el mes de juny passat.

Els alumnes es van examinar de la selectivitat el mes de juny passat.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 398 alumnes que es van enfrontar a la selectivitat al juny a Lleida van presentar peticions de revisió d’exàmens i en 87 casos han aconseguit apujar la nota. En canvi, a uns altres cinquanta la revisió els ha abaixat la qualificació obtinguda inicialment i per a 261 no hi ha hagut modificació. Els estudiants tenen dos opcions: demanar revisió d’examen per si no s’han explicat bé els punts o hi ha hagut un error a l’etiqueta d’identificació o bé sol·licitar la doble correcció, que suposa que un professor d’una altra demarcació corregeix de nou la prova.

El resultat d’aquesta nova correcció no serà la nota definitiva, sinó que es fa la mitjana amb la primera qualificació. Els alumnes lleidatans van sol·licitar doble correcció per a 242 exàmens i en 79 casos van poder millorar la nota. Mentre que un total de 156 van demanar tornar a sumar les puntuacions, dels quals 8 van incrementar la qualificació. D’altra banda, els alumnes lleidatans de 6è de Primària i de 4t d’ESO que fan les proves de competències bàsiques del Consell d’Avaluació del Sistema Educatiu, han superat la mitjana catalana en gairebé totes les matèries. Després dels resultats, Ensenyament vol donar un impuls a la presència de l’anglès en matèries no lingüístiques.

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, va anunciar en una compareixença al Congrés dels Diputats que l’assignatura de Religió deixarà de ser computable a efectes acadèmics i no tindrà, tampoc, cap assignatura “mirall” com passava en els últims anys, una mesura que anirà acompanyada de la creació d’una nova assignatura de “valors cívics i ètics” centrada en “el tractament i anàlisi dels Drets Humans i de les virtuts civicodemocràtiques” tal com estableix la Declaració de París.

tracking