SEGRE

SALUD

Veïns de Sucs presenten una denúncia a Sanitat per aigua contaminada amb plom

En concret, s’han pres 13 mostres d’indrets diferents

Veïns de Sucs presenten una denúncia a Sanitat per aigua contaminada amb plom

Veïns de Sucs presenten una denúncia a Sanitat per aigua contaminada amb plom*

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de veïns de l’EMD de Sucs s’han reunit davant els Serveis Territorials de Salut a Lleida per donar suport a la denúncia presentada per la Plataforma per la renovació de les conduccions d’aigües de Sucs, segons han informat. Denuncien que arran d’unes analítiques impulsades per la Plataforma mateix, s’ha detectat que hi ha punts del poble on l’aigua potable sobrepassa el límit legal de plom.

En concret, s’han pres 13 mostres d’indrets diferents, 11 de les quals presenten nivells de plom a l’aigua. D’aquestes 11, tres sobrepassen el límit establert pel Reial decret 140/2013, del 7 de febrer, que estableix un màxim 10 micrograms per litre. La resta no arriben a aquest nivell màxim, però cal recordar que l’OMS recomana que els nivells de plom a l’aigua potable siguin iguals a zero.

D’altra banda, també es demana que s’investiguin les filtracions de les aigües residuals al subsòl, atès que hi ha nombroses incidències a la xarxa de clavegueram que poden provocar-ne la contaminació i, com a conseqüència, l'existència d'un risc real o potencial per a la salut pública.

Des de la construcció del poble als anys 50 que no s’ha fet un pla de renovació total de la xarxa d’aigua potable, clavegueram i pluja, fet que provoca que actualment l’estat d’aquestes infraestructures sigui lamentable i causi danys greus a la salut i al dia a dia dels veïns de Sucs.

tracking