SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Tercera condemna a un exadvocat per quedar-se diners dels seus clients

L’Audiència li imposa una pena de dos anys i tres mesos de presó || L’exlletrat va reconèixer l’apropiació de 33.000 euros que li van donar per a uns tràmits

Pere Rubinat Forcada, al banc de l’Audiència de Lleida.

Pere Rubinat Forcada, al banc de l’Audiència de Lleida.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat per tercera vegada Pere Rubinat Forcada, exadvocat lleidatà de 60 anys, per haver-se quedat diners dels seus clients. El tribunal li imposa una condemna de dos anys i tres mesos de presó per un delicte d’apropiació indeguda després que reconegués que s’havia quedat 33.000 euros que li van donar uns clients el desembre del 2008 perquè negociés amb el banc el dret d’usdefruit de l’habitatge on residien i que estava a nom del seu fill petit per uns problemes financers.

La defensa de Rubinat va al·legar que el cas havia prescrit però l’Audiència descarta aquest argument i aplica l’agreujant d’apropiació d’habitatge habitual.

Suma 6 anys i 9 mesos de presó i 260.000 € en indemnitzacions, però cap sentència és ferma

El condemnat també haurà de pagar una multa de 2.880 euros i indemnitzar els denunciants amb 34.200 euros. Encara que cap de les sentències és ferma (les altres dos estan recorregudes davant del Tribunal Suprem), l’exlletrat suma una pena global de sis anys i nou mesos de presó i més de 260.000 euros en indemnitzacions.

En el judici, Rubinat va dir que va dur a terme diverses gestions però que el juny del 2014 el Col·legi de l’Advocacia el va suspendre i que llavors “ja poc podia fer”. En canvi, la parella va denunciar que l’exlletrat no va fer res i que van descobrir el 2015 pel banc que no s’havia fet cap gestió per solucionar el problema.

La Fiscalia va sol·licitar una condemna de tres anys de presó i l’acusació va elevar la petició als quatre anys de presó.

La defensa, que va demanar l’absolució, recorrerà la sentència davant del Tribunal Suprem perquè considera que s’ha produït una infracció de llei i que l’agreujant d’habitatge no és aplicable en aquest cas.

Aquest mateix tribunal el va condemnar l’any passat en dos ocasions. La primera a dos anys de presó per quedar-se 124.529 euros de la indemnització que havien de cobrar uns clients per un accident laboral mortal. En la segona, va ser penat amb uns altres dos anys per apropiar-se 101.812 euros d’un matrimoni de Torregrossa de la indemnització que van rebre per la mort del seu fill en un accident de trànsit. En canvi, el va absoldre d’un altre cas perquè havia prescrit i pel qual inicialment havia estat condemnat a tres anys de presó.

tracking