SEGRE

Els fills d'immigrants lleidatans treuen millors notes que la mitjana catalana

Imatge d’arxiu d’una prova a alumnes d’ESO.

Imatge d’arxiu d’una prova a alumnes d’ESO.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi del Centre d’Estudis Demogràfics (CED) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha conclòs que els fills d’immigrants lleidatans tenen un fracàs escolar inferior a la mitjana catalana, del 17,3 per cent, tot i ser superior la seua presència, segons va explicar ahir Jordi Bayona, un dels autors de l’estudi juntament amb Andreu Domingo. També va destacar que Guissona és un dels municipis catalans amb més alumnes immigrants, amb el 29 per cent, “per qüestió laboral, ja que allà hi ha bonÀrea”.

A més de reflectir que el 17,3% dels alumnes nascuts a Espanya de pares immigrants no aproven l’ESO a Catalunya, afirma que en els alumnes de pares autòctons la taxa és d’un 10,3%. L’estudi ha utilitzat dades de la conselleria d’Ensenyament creuades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) amb el Registre Estadístic de la Població del curs 2015-2016.

Un 34,6% dels nois i un 23,5% de les noies que van arribar a Catalunya amb més de set anys no van superar l’ESO, mentre que entre els nascuts a Catalunya de pares estrangers no van aprovar un 15,5% dels que tenen origen americà, un 17,6% dels asiàtics i un 19,2% dels africans.

tracking