SEGRE

URBANISME ORDENACIÓ

Ros veu en les 417 al·legacions que la ciutadania “ha avalat” el POUM

Considera que és una xifra de reclamacions baixa i que es concentra en quatre grans blocs || La limitació d’altures ha estat l’apartat que ha tingut més queixes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament va valorar ahir com “una xifra baixa, raonable i que demostra el suport de la ciutat” les 417 al·legacions que partits polítics, entitats i particulars han presentat contra el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. “Ens felicitem per l’alta participació que hi ha hagut i perquè la majoria d’aquestes queixes es concentren en quatre blocs: 159 al·legacions són sobre la limitació d’altures d’edificis, 60 versen sobre la legalització de superfícies edificades de l’Horta, 44 sobre la reforma del camí de Montcada i 19 sobre les activitats comercials”, va explicar l’alcalde, que va assegurar que a l’anterior POUM es van presentar 581 al·legacions, “un 30 per cent més”.

El regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va destacar que de les 417 al·legacions, 295 corresponen a particulars i va afegir que “la ciutadania ha avalat el nou POUM, en el qual hem afegit moltes propostes de diversos partits i col·lectius”.

Vega lamenta la falta de consens i demana escoltar les crítiques al pla El president del grup municipal d’ERC-Avancem, Carles Vega, va criticar ahir “la falta de consens que hi ha hagut per fer aquest POUM. Les 417 al·legacions presentades així ho demostren. Hi ha hagut presses per redactar-lo, falten documents com el pla de mobilitat o el del riu. Aquest POUM ha estat més propagandístic que participatiu”. Vega va detallar que el seu grup va presentar al·legacions dividides en dotze blocs i demana al govern municipal “que escolti totes les al·legacions i es prengui prou temps per refer-lo i que sigui un POUM millor, més consensuat i que compti amb l’aval de la ciutadania”. Per la seua part, la Crida-CUP hi va presentar deu al·legacions, que van des d’augmentar en un 55% els pisos socials fins a la supressió de sòl industrial i la defensa dels espais públics.

La presentació de les al·legacions va crear molta expectació.

La presentació de les al·legacions va crear molta expectació.ITMAR FABGREGAT

tracking